Futsal reprezentacija BiH bolja od Makedonije

Prijateljska utakmica u zeničkoj Areni

Futsal reprezentacija BiH bolja od Makedonije

D. Kurbegović

Futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine i Makedonije večeras su u zeničkoj Areni odigrali jednu od dvije prijateljske utakmice. Ove selekcije se odlično poznaju jer su u martu ove godine, također igrale prijateljske utakmice u Zenici.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u dvomeč s Makedonijom ušla je s izostankom nekoliko igrača, ali i selektor Boro Matan polako, ali sigurno podmlađuje reprezentaciju, tako da šansu za igru dobivaju neki novi talentovani igrači, koji su i prije bili na radaru selektora.

Večerašnja utakmica bila je prava poslastica za sve ljubitelje futsala, koji su došli u zeničku Arenu. Golovi, prelijepi potezi, izrađene akcije, te sjajne golmanske intervencije posebno golmana domaće reprezentacije obilježile su prvu utakmicu večeras u Zenici.

Nije trebalo dugo da malobrojni gledaoci vide i prvi pogodak na utakmici, igrala se 3.minuta kada se nakon kornera za našu selekciju u gužvi najbolje snalazi Josip Bošković, koji sa dva metra pogađa gol gostiju za vodstvo 1:0.

Makedonci nisu mnogo mijenjali ekipu u odnosu na prošle utakmice, tako da su očekivali mnogo lakšu utakmicu protiv izmijenjene domaće reprezentacije.Kada je nakon sjajne solo akcije u 7.minuti pogodio Mirko Hrkač za vodstvo 2:0, Makedonci su bili u velikom šoku. Nakon minute odmora koje je tražio njihov selektor Ivan Božović, gosti su zaigrali mnogo bolje. Nakon dvije sjajne intervencije domaćeg golmana Stanislava Galića, domaći golman je kapitulirao u 8.minuti, kada je nakon odlične akcije za smanjenje vodstva 2:1 pogodio Martin Todorovski. Nastavili su se napadi gostujuće reprezentacije, a onda je uslijedila odlična kontra domaće selekcije, Ivanković je sjajno asistirao za Markića, koji pogađa za 3:1 i ponovo dva gola prednosti za Bosnu i Hercegovinu. Gosti su ponovo krenuli odlučnije u napadu što im se isplatilo u 15.minuti kada je Krstevski pogodio za 3:2 nakon greške golmana Galića. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu utakmice viđena je apsolutna dominacija reprezentacije Makedonije, koja je od početka krenula ofanzivno prema domaćem golu.Redale su se šanse pred golom Stanislava Galića, koji je danas branio sve što se može braniti. Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Boro Matan očito je svojim igračima naredio da je najvažnije da sačuvaju svoj gol, a priliku u napadu će dobiti sigurno nakon neke od greški gostujuće selekcije.

Nakon niza propuštenih prilika reprezentacije Makedonije uslijedila je kazna, sjajna kontra domaće selekcije Mirko Hrkač u 27.minuti sjajnim golom špicem iskosa s lijeve strane pogađa za vodstvo Bosne i Hercegovine 4:2. Nastavila su se napadi Makedonije, dok su domaćini vrebali šansu iz kontranapada. Okvir gola bio je saveznik gostujućeg golmana kada je Hrkać u 30.minuti sjajno šutirao s desne strane.

Posljednjih 5.minuta utakmice Makedonija je krenula bez golmana s igračem više na terenu, ali to nisu iskoristili, tako da je domaći golman Stanislav Galić, inače igrač večerašnje utakmice nakon sjajnih intervencija uspio da se upiše i u listu strijelaca u 35.minuti za povećanje vodstva 5:2 za Bosnu i Hercegovinu. I pored toga što su gubili 5:2, Makedonci su nastavili da igraju bez golmana, a reprezentacija Bosne i Hercegovine je to ponovo iskoristila u 38.minuti, kada je Mario Aladžić pogodio za visokih 6:2. Samo 10-tak sekundi poslije Makedonija je smanjila na 6:3 golom Taulanta Ismailia.Do kraja utakmice Dejan Pavlović je lijepim golom krunisao sjajnu igru i veliku pobjedu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Konačan rezultat utakmice glasio je  7:3 za Bosnu i Hercegovinu.

Sutra u 18 sati u Areni biće odigrana i druga prijateljska utakmica ovih reprezentacija, za koju se nadamo da će privući veći broj poklonika ovog sporta, jer ono što su demonstrirali večeras u Zenici je bilo zaista na visokom nivou.

Bosna i Hercegovina-Makedonija 7:3 

BiH:Hodžić, Šunjić, Matan, Aladžić, Jokić, Ivanković, Husejinović, Pavlović, Markić, Hrkač, Bošković, Galić, Avdić, Ćavar. Selektor:Boro Matan.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Makedonija:Petrovski, Levevski, Ismaili, Krstevski, Trajkov, Leovski, Seferi, Aguši, Neziri, Todorovski, Petrovski, De Souza, Arsovski, Ristanovski. Selektor: Ivan Božović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi