Futsal reprezentacija BiH poražena od Slovenije

Turnir u Poljskoj

Futsal reprezentacija BiH poražena od Slovenije

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u futsalu poražena je sinoć sa 3:6 od Slovenije u susretu prvog kola Međunrodnog prijateljskog turnira koji se održava u poljskom gradu Tychy.

Slovenci su do prednosti došli preko Osredkara u 4', a isti igrač u 9' pogađa za 2:0. Treći gol za Sloveniju postigao je Fetić u 17'. Samo minutu poslije Anel Radmilović postiže prvi pogodak za BiH, a do kraja prvog poluvremena i Totoškovič se upisuje u listu strijelaca za 4:1.

I drugi period igre bolje otvara Slovenija koja golom Fideršeka u 23' dolazi do prednosti od 5:1. Izabranici Bore Matana su uspjeli da smanje prednost protivnika preko Radmilovića u 33' i Predraga Šešelja u 35', a konačan rezultat postavio je svojim drugim golom Totoškovič u posljednjoj minuti susreta.

Finska je u drugom meču turnira pobijedila Poljsku sa 3:2.

U drugom kolu koje je na programu 29. januara sastaće se Bosna i Hercegovina-Finska (17:00) i Poljska-Slovenija (19:15).

Slovenija - Bosna i Hercegovina 6:3 (4:1)

Golovi: 1:0 Osredkar (4'), 2:0 Osredkar (9'), 3:0 Fetić (17'), 3:1 Radmilović (18'), 4:1 Totoškovič (20'), 5:1 Fideršek (23'), 5:2 Radmilović (33.), 5:3 Šešelj (35'), 6:3 Totoškovič (40').

Slovenija: Puškar, Totoškovič, Osredkar, Fetić, Fideršek, Turk, Martič, Čujec, Hozjan, Bizjak, Čeh, Lovrenčič, Jelič. Selektor: Andrej Dobovičnik.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Bosna i Hercegovina: Galić, Bevanda, Pavlović, Šunjić, Radmilović, Hodžić, Matan, Ivanković, Milanović, Jokić, Ramić, Šešelj, Jelić, Hrkać. Selektor: Boro Matan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi