Futsal reprezentacija BiH je na Evropskom prvenstvu, pobjedi se raduju i u Srbiji!

Ubjedljiv trijumf nad Rumunima

Futsal reprezentacija BiH je na Evropskom prvenstvu, pobjedi se raduju i u Srbiji!

A. Čaušević

Futsal reprezentacija BiH se plasirala na Evropsko prvenstvu nakon što je u Zenici pobijedilo Rumuniju sa ubjedljivih 5:0. 

Prvo poluvrijeme je donijelo opreznu igru s obje strane sve do samog finiša kada su bh. futsaleri stigli i do vodstva.

Poslije lijepe i strpljive akcije prelijep gol preciznim udarcem sa desetak metara postigao je Ivanković u 18. minuti.

Bh. futsaleri su furiozno otvorili drugo poluvrijeme. Već nakon 40-ak sekundi naša selekcija je otišla na dva razlike kada je pogodio Kahvedžić.

U 25. minuti u protivničkom kaznenom prostoru se sjajno snašao Radmilović te loptu poslao u mrežu za 3:0. 

Oglasi

Svojim drugim golom na meču u 37. minuti Kahvedžić je povisio na 4:0, da bi konačan rezultat 38 sekundi prije kraja postavio Jelić.

Bosna i Hercegovina je plasman na Euro osigurala dva kola prije kraja sa maksimalnih 12 bodova iz prve četiri utakmice. Pobjeda nad Rumunijom obradovala je i futsal reprezentaciju Srbije.

Srbija je ubjedljivom pobjedom nad Sjevernom Makedonijom (1:6) stigla do vrijednih poena, sada je druga na tabeli sa šest bodova te tako drži mjesto koje vodi u baraž.

Rumunija je treća sa dva boda, pa će u međusobnom duel sa Srbijom u aprilu odlučivati o drugom mjestu. Sjeverna Makedonija također ima dva boda.

Bosna i Hercegovina do kraja kvalifikacija će igrati protiv Srbije i Sjeverne Makedonije.

Evropsko prvenstvo u futsalu će se igrati u Nizozemskoj od 19. januara do 6. februara 2022. godine. 

Top Komentari

Hamza123456789
Svaka cast momci.BiH je ponosna na vas.
29 0
manijacci8787
Ponos drzave!
27 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi