Futsal reprezentacija BiH sigurna protiv Latvije

Druga uzastopna pobjeda

Futsal reprezentacija BiH sigurna protiv Latvije

Malonogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je i svoju drugu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ovoga puta, naši 'hakleri' su bili bolji od Latvije sa sigurnih 7:3.

BiH je u prednost stigla već na samom početku utakmice kada je Novoselac pogodio za 1:0. Do kraja poluvremena, naši momci su postigli još dva pogotka i tako riješili utakmicu već nakon prvog poluvremena.

U nastavku je viđena prava golijada. Naša reprezentacija je povela sa 5:0, nakon čega su Latvijci postigli prvi gol na ovoj utakmici. BiH je na kraju slavila sa 7:3, čime je stigla do svoje druge pobjede u drugoj utakmici grupe 1.

Strijelci za BiH su bili Mulahmetović i Radmilović, koji su postigli po dva pogotka, te Novoselac, Hrkać i Bevanda sa po jednim golom.

Naša malonogometna reprezentacija se sada nalazi na prvom mjestu grupe sa maksimalnih 6 bodova, ali i utakmicom više u odnosu na Rusiju i Holandiju, koje se sastaju večeras.

Ovom pobjedom je Bosna i Hercegovina osigurala drugo mjesto i baraž, a eventualnim iznenađenjem protiv favorizovane Rusije u posljednjem kolu stigli bi do direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo.

Futsal, kvalifikacije za EP:

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

BiH - Latvija 7:3 (3:0, 4:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti