Sutra prva meč lopta za bh. futsalere: "Nismo ništa napravili ako sada stanemo"

Sutra meč u Zenici protiv Rumunije

Sutra prva meč lopta za bh. futsalere: "Nismo ništa napravili ako sada stanemo"

S. Mlaćo

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine će sutra protiv Rumunije odigrati meč četvrtog kola grupe 4 kvalifikacija za EURO 2022.

U prva tri susreta bh. reprezentativci su ostvarili isto toliko pobjeda, te bi pozitivnim ishodom u sutrašnjem meču osigurali plasman na veliko takmičenje.

Selektor Ivo Krezo ističe da se ekipa kvalitetno priprema za meč sa Rumunijom:

„Može se reći da je pred nama prva „meč lopta“ za plasman na Evropsko prvenstvo, ali mi ne gledamo na ovaj susret tako. Idemo korak po korak i spremamo se najbolje što možemo za utakmicu sa Rumunima. Protivnika sad još bolje poznajemo, vidjeli smo da su opasni u igri „1 na 1“ i iz prekida. Pripremali smo se da ih neutrališemo u tim segmentima u kojim su najbolji. Svi igrači koji su nastupali u Bukureštu na raspolaganju su i sutra, te se nadamo još jednom pozitivnom rezultatu.“

Kapiten Anel Radmilović poručuje da će ekipa još jednom pružiti svoj maksimum:

„Napravili smo vrhunske rezultate do sada i imamo maksimalan učinak, ali nismo ništa napravili ako na tome stanemo. Sigurno je da su očekivanja velika jer smo pokazali da se možemo nositi sa velikim reprezentacijama. Rumunija je jaka ekipa sa iskusnim igračima iz Brazila i Portugala. Ono što možemo poručiti navijačima je da idemo po nova 3 boda. Raspoloženje u ekipi je odlično i sa nestrpljenjem očekujemo sutrašnju utakmicu. Ostavićemo srce na terenu i vidjećemo da li će nam to donijeti željeni rezultat.“

Meč Bosna i Hercegovina-Rumunija na programu je sutra u 18:00 sati u Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Top Komentari

user1583752673
Sretno momci!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi