Futsal reprezentacija dijabetičara BiH na Evropskom prvenstvu

Domaćin EP biće Slovačka

Futsal reprezentacija dijabetičara BiH na Evropskom prvenstvu

A. Beganović

Futsal reprezentacija dijabetičara Bosne i Hercegovine učestvovat će na Evropskom prvenstvu za dijabetičare čiji domaćin će biti Slovačka.

Evropsko prvenstvo na rasporedu je od 21. do 29. jula u Bratislavi, a na istom će pored Bosne i Hercegovine učestvovati još 15 reprezentacija.

Bosanskohercegovačka reprezentacija pripreme za Evropsko prvenstvo počinje 1. juna s tim da će prvo okupljanje trajati tri dana.

Naši reprezentativci imat će još tri okupljanja i to od 22. do 24. juna, zatim od 4. do 8. jula, te od 13. do 15. jula, a kako su istakli iz bh. tabora, cilj je titula evropskih prvaka.

Na kraju treba dodati da se Evropsko prvenstvo održava od 2012. godine, te da je Bosna i Hercegovina bila domaćin takmičenja 2016. godine i da titulu osvojenu prošle godine u Rumuniji brani Hrvatska.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi