HFC Zinjski nadigrao Centar
HFC Zrinjski u sjajnoj utakmici nadigrao MNK Centar

Sjajan derbi u 7.kolu futsal Premijer lige

HFC Zinjski nadigrao Centar

Sjajnu utakmicu odigrali su večeras malonogometaši HFC Zrinjskog i sarajevskog MNK Centra a nakon velike borbe slavili su domaći igrači rezultatom 4:3 na zadovoljstvo ispunjene dvorane na Bijelom Brijegu.

Gosti iz Sarajeva bolje su ušli u ovaj meč i to im se isplatilo jer je nakon lijepe akcije u 5. minuti Huseinspahić doveo Centar u vodstvo. No radost Sarajlija nije bila dugog daha, već u 10 minuti Marić je poravnao na 1:1. Šokirani igrači Centra nisu znali u tim trenutcima šta ih je snašlo pa su trenutnu smušenost gostiju iskoristili Ivanković i Bošković koji su u 13. i 15. minuti napravili potpuni preokret i doveli HFC Zrinjski u vodstvo od 3:1.

Ipak se Centar malo konsolidirao i preko Radmilovića koji je pogodio iz deseterca smanjio na 3:2 i tim rezultatom se otišlo na odmor. Drugo poluvrijeme donijelo je nešto čvršću igru obje momčadi. I jedni i drugi propustili su po par dobrih prigoda a onda je Ivanković u 32.minuti pogodio za 4:2 i veliku erupciju radosti na tribinama. U 35. minuti Suton je promašio deseterac za Zrinjski. Gosti su pred kraj zaigrali s igračem u polju umjesto golmana i Fočo je u 39.minuti pogodio za 4:3 što je značilo ulazak u neizvjestan posljednji minut. Ipak, vremena je bilo malo i završeno je rezultatom 4:3 i velikom pobjedom HFC Zrinjskog koji je zadržao drugo mjesto na ljestvici iza gradskog rivala Mostara SG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi