HFC Zrinjski i Mostar SG Staklorad izborili prolaz u polufinale Kupa BiH
Foto: HFC Zrinjski

Odigrane četvrtfinalne utakmice

HFC Zrinjski i Mostar SG Staklorad izborili prolaz u polufinale Kupa BiH

Jučer su odigrane utakmice 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu.

U Čitluku je mostarski HFC Zrinjski porazio MNK Brotnjo rezultatom 1:4 u utakmici u kojoj se pobjednik nije znao sve do dvije minute do kraja utakmice. Na obje strane viđeno je mnogo šansi, no vratari Dujmović i Čolak su bili raspoloženi. Prvo poluvrijeme je završilo 0:0 Na početku drugog poluvremena Ivan Sušac dovodi Zrinjski u vodstvo. Za Brotnjo je izjednačio Šimun Markić. U trenutcima kada su svi očekivali kraj i izvođenje penala Ivan Perić postiže zgoditak za vodstvo 2:1 za Zrinjski. Brotnjo u tim momentima počinje igrati s golmanom u polju, a Zrinjski je to iskoristio i iz dvije kontre zabio dva gola. Golove su postigli Dragan Edi Marić i Adnan Kalajdžić što Zrinjskom donosi zasluženo polufinale .

Osim Zrinjskog u polufinale se plasirali Hercegovina (Široki Brijeg) , Mostar Stari grad i Seljak (Livno). Hercegovina (Široki Brijeg) – Beli Anđeo Brčko 3-2 Bosna Kompred (Tuzla) - Mostar Stari Grad 2-3 Kaskada (Gračanica) - Seljak Livno 2-8 .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi