Historijska pobjeda MNK Iskra - Vrbas u Mostaru
Novi sportski kolektiv u svom gradu vrlo brzo je osvojio simpatije građana, pa je određeni broj navijača i danas bodrio momčad u Mostaru.

Bugojanci ubjedljivi u svom prvom zvaničnom susretu

Historijska pobjeda MNK Iskra - Vrbas u Mostaru

Samir Mlaćo

U okviru Prve futsal lige FBiH grupa 3 futsaleri MNK Iskra - Vrbas slavili su pobjedu na gostovanju kod MNK Mostarske Kiše 6:2.

Bugojancima je ovo bila zvanična prva, ujedno historijska pobjeda, s obzirom da su tek nedavno osnovani, ali već u prvom susretu su pokazali da će biti jedan od glavnih kandidata za sami vrh, te da se radi o veoma organizovanom kolektivu.

Na pauzu se otišlo pri rezultatu 1:0 za domaće, strijelac je bio Hasan Vejzović, da bi zatim uslijedilo 15 uraganskih minuta gostiju. U listu strijelaca su se upisali tri puta Edin Velić, te po jednom Irhan Smajić, Nermin Bećirović i Ahmet Fuka. Konačnih 2:6 postavio je u 37. minuti Adi Mezit.

Prva futsal liga BiH, 1. kolo:

MNK Mostarske Kiše - MNK Iskra - Vrbas 2:5 (1:0)

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

MNK Mostarske Kiše: Fale, Skejo, Kadrić, Vejzović, Mezit, Škaljić, Zećo, Maksumić, Šetka, Pobrić, Svinjar.

MNK Iskra - Vrbas: Karašin, Kovač, Smajić, Habibović, Hujdur, Mašić, Bećirović, Fuka, Velić, Dedić, Ridžal, Šečić, Draginović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi