Ivan Ivanković u Tommyju

Napustio Zrinjski

Ivan Ivanković u Tommyju

Ivan Ivanković više nije član HFC Zrinjski. Nakon nepuna dva mjeseca boravka među Plemićima ovaj sjajni hakler odlučio se za odlazak u splitski Tommy koji je našeg reprezentativca označio kao veliko pojačanje u napadu na novu titulu prvaka Hrvatske.

Ivanković je u dva navrata igrao u 1. HMNL, a oba puta nosio je dres dubrovačkog Squarea. Nakon što je 2013. godine došao u Square, iste godine prelazi u redove Zrinjskog iz Mostara čije boje brani tri sezone. Tada, krajem 2016., ponovno prelazi u Square, no u Dubrovniku ostaje samo jednu polusezonu i opet se vraća u Zrinjski.

Ivanković se odlučio na povratak u hrvatski futsal, a ovog će puta nositi dres najtrofejnijeg hrvatskog futsal kluba. Prvi nastup u splitskom dresu mogao bi imati već danas, kada u okviru 14. kola 1. HMNL na Gripama gostuje Vrgorac.

Prema podacima UEFA-e, ovaj 25-godišnji branič za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitirao je 2015. godine u utakmici playoffa za Europsko prvenstvo u Srbiji kada je Bosna i Hercegovina poražena od Kazahstana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi