Ukrajina iznenadila Kazahstan, slijedi obračun s neprijateljskom Rusijom
Foto UEFA

Futsal EURO

Ukrajina iznenadila Kazahstan, slijedi obračun s neprijateljskom Rusijom

Midhat Šljivak

Futsal reprezentacija Ukrajine plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva nakon što je večeras u Amsterdamu savladala favorizovani Kazahstan s 5:3.

Iako je Kazahstan u ovaj meč ušao kao veliki favorit, Ukrajina je odigrala fenomenalan meč i na kraju je zasluženo otišla u borbu za medalju.

Do vodstva u ovom meču Ukrajina stiže u 15. minuti. Dosuđen je penal, a precizan je Petro Shoturma za prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, da bi Ukrajina u drugom poluvremenu završila posao u ovom susretu, iako je Kazahstan bio blizu da okrene meč.

Prednost ovoj Ukrajini od 2:0 donosi Ihor Korsun u 25. minuti, a na 3:0 zatim povećava Mykhailo Zvarych u 30. minuti.

Kazahstan je uspio da se vrati. U 34. minuti preko Douglasa Juniora dolaze do gola za 3:1, a zatim u 38. minuti Orazov zabija za 3:2.

Međutim, Ukrajina u 39. minuti postiže dva gola i završava posao. Pogađali su Razuvanov i Lebid za 5:2.

Konačnih 5:3 postavio je Orazov u 40. minuti meča.

Ukrajina će put u finale vjerovatno tražiti protiv neprijateljske Rusije koja je ogroman favorit u sutrašnjem duelu s Gruzijom.

Top Komentari

user1632517727
Vi već znate da je Rusija prosla Gruziju...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi