Krezo: Igrači su ispoštovali dogovor iz svlačionice, čestitam im

Selektor futsal reprezentacije BiH

Krezo: Igrači su ispoštovali dogovor iz svlačionice, čestitam im

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras Švicarsku u susretu prvog kola grupe F preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020.

Naši momci su pred oko 400 gledatelja u zeničnoj Areni slavili s visokih 7:1, a nakon utakmice predstavnicima medija obratili su se selektor Ivo Krezo i golman Stanislav Galić.

“Zahvalio bih se zeničkoj publici na podršci. Nadam se da će nastaviti da prave ovakvu atmosferu i u naredne dvije utakmice. Čestitam igračima na zasluženoj pobjedi, borbenosti i zalaganju. I prije utakmice smo važili za favorite, a to smo na parketu i pokazali", kazao je selektor Ivo Krezo, pa dodao:

“Dobro smo analizirali protivnika. Bili smo spremni na njihovu igru sa golmanom-igračem i brzo smo ih natjerali da odustanu od takve igre. Ispoštovali smo sve ono što smo se dogovorili u svlačionici i nismo protivniku dali nikakvu šansu.”

Krezo očekuje sličnu igru i sutra protiv Škotske:

“Favoriti smo i protiv Škotske, ali ne smijemo se opuštati. Moramo imati isti pristup kao večeras protiv Švicarske i nećemo imati problema.”

Stanislav Galić o utakmici kaže:

“Dobro smo se pripremili za večerašnji meč. Igrali smo odlično od početka, nismo dozvolili protivniku da dođe do svoje igre. Rano smo došli do prednosti i njihovo izjednačenje nas natjeralo da krenemo još jače. U drugom poluvremenu smo rutinski priveli utakmicu kraju i nadam se da je publika zadovoljna našim izdanjem.”

Iako je golman, Galić se upisao u strijelce, a zabilježio je i asistenciju.

“Postigao sam i svoj prvi gol za reprezentaciju. Drago mi je zbog toga, ali timska igra je najvažnija i bitno je da je kompletna ekipa odradila posao na pravi način. Sutra ćemo i protiv Škotske od prve minute krenuti jako kako bismo napravili još jedan dobar rezultat”, rekao je golman naše futsal reprezentacije."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi