Lukas Podolski dobio poziv u reprezentaciju Poljske

U malom fudbalu

Lukas Podolski dobio poziv u reprezentaciju Poljske

Eldar Ganibegović

Lukas Podoslki je poljskog porijekla, no kao fudbaler je nastupao za reprezentaciju Njemačke. Sada će dobiti šansu da nosi i boje zemlje svojih predaka.

Klaudiusz Hirsch pozvao je Lukasa Podoslkog u reprezentaciju Polsjke. Želi da odvede ovu zemlju do naslova svjetskog prvaka u futsalu i pozvao je legendarnog fudbalera, no još se ne zna da li će igrati. 

"Svojevremeno je Lukas tvrdio da mu je san, koji se neće ostvariti, igrati za poljsku reprezentaciju. U malom nogometu taj san se zapravo neće ostvariti, ali pozvali smo ga da nas posjeti na pripremama.

Mogli bismo ostvariti njegove snove. Ko zna, možda padne u iskušenje. Sljedeće okupljanje kreće sedmog maja. Možda će doći. Naravno, znam da mu je Gornik Zabrze prioritet i da je tamo najvažniji igrač, ali siguran sam da bi nam bio odličan u utakmici kada je u pitanju igra na malom prostoru. 

Ima takvu tehniku da bi bilo jako cool da igra za nas. Za neke bi veliki rizik bio da dođe igrati za nas jer je nivo stvarno velik. Vidjet ćemo", rekao je selektor Poljske. 

FIFA Svjetsko prvenstvo u malom fudbalu održat će se u njemačkom Essenu od 2. do 11. juna Reprezentacija Poljske vodeća je na svjetskog rang listi i jedan od glavnih favorita turnira.

Oglasi

Momčad koju vodi Klaudiusz Hirsch igrat će u grupi I sa Slovenijom, Španijom i Urugvajem. Na Svjetskom prvenstvu nastupit će čak 44 reprezentacije.

Raspoređene su u 11 grupa. U drugu fazu prolaze 32 ekipe. Brazil je branitelj naslova, a Poljska je nakon dva drugoplasirana nedavno osvojila bronzanu medalju.

Što se Podolskog tiče, on je prije nekoliko dana oduševio sve kada je objavio video na kojem se vidi da navija zajedno s navijačima Gornika.

On  od 2021. godine igra za Gornik, a prethodno je bio u Turskoj gdje je nastupao za Antalyaspor. Prije toga je igrao u Japanu za Vissel Kobe, u Turskoj za Galatasaray, a sjećamo ga se dok je igrao u Koelnu, Arsenalu i Bayernu.

Top Komentari

rl9_barca
Futsal ili sta vec???sta mali fudbal?? I ako je futsal otks poljska mednu favoritima jos kao vodeca selekcija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti