Selektor BiH nakon visokog poraza

Matan: Kazahstan je odigrao perfektnu utakmicu

D. Kurbegović

Futsal reprezentacija BiH večeras je u zeničkoj Areni pred oko 1000 gledatelja visoko poražena 0:5 od selekcije Kazahstana. Bio je to duel, koji je pokazao da su gosti trenutno sami vrh futsala u Evropi.

Nakon visokog poraza, novinarima se obratio i selektor naše reprezentacije Boro Matan.

"Pribojavali smo se baš onako kako je i bilo, gosti su odigrali perfektnu utakmicu, oni su iskoristili sve naše greške i teško je biti pametan poslije ovakvog poraza. Ovo je trenutno stanje po kvalitetu, mi ćemo se pokušati spremiti za revanš, kako bi se u uzvratu pokazali u boljem svijetlu", nada se Matan.

U uzvratu ćemo biti jači za kapitena Nijaza Mulahmetovića.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

"Najvjerovatnije da će Mulahmetović biti spreman za revanš, večeras se pokazalo koliko nam nedostaje njegov kvalitet i iskustvo. Vidjelo se kod grešaka iz kojih su Kazahstanci postigli prva dva gola da nedostaje smirenosti i iskustva. Pokušat ćemo se u uzvratu što bolje spremiti i popraviti loš dojam iz ove prve utakmice", kazao je Matan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.