Mejdan spreman za žestoki okršaj: "Pustimo patetiku pjesnicima i ljubavnicima..."

Salines protiv Bosne Kompred

Mejdan spreman za žestoki okršaj: "Pustimo patetiku pjesnicima i ljubavnicima..."

E. Škorić

U srijedu će u Mejdanu bez prisustva publike biti odigran tuzlanski futsal derbi u kojem se sastaju Salines i MNK Bosna Kompred.

Utakmica počinje u 17 sati i prema najavama - bit će zaista pakleno. Radi se o polufinalnoj utakmici play-offa i ona dolazi samo nekoliko dana nakon što je Salines u regularnom dijelu prvenstva od istog rivala za zelenim stolom poražen s 3:0.

Ta utakmica u subotu navečer nije odigrana jer nije bilo vozila Hitne pomoći u dvorani, a sada u Salinesu nemaju namjeru da naprave istu grešku.

Salines je na jedan zanimljiv način najavio derbi.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

"Karma je čudo, reče jedan duhovnjak veliki. U srijedu nam karma donosi okršaj dvije tuzlanske ekipe. Dvije ekipe oko kojih se u Tuzli i braća svađaju. Jarčevi su predmet mnogih polemika, ne u Tuzli, nego u čitavoj BiH. Mi se vodimo onom čuvenom: "I loša reklama je ipak reklama"! Sve što smo radili, radili smo u našem najboljem interesu. Nemamo se mi potrebu bilo kome opravdavati. Ovdje nema čistih. Karma nam je donijela polufinalni ogled između nas i naših sugrađana. Tabela je takva, kakva je. Da li ona svjedoči o snazi ili slabosti lige, prepuštamo vama. Mi smatramo da je liga slaba. Mi se spremamo za ovaj ogled, a učinili smo sve što je u našoj moći, da otklonimo sve nedostatke, koji bi mogli baciti mrlju poput onih u subotu. Čisto da bi naša puritanska sportska javnost bila upoznata. Pustimo patetiku pjesnicima i ljubavnicima, idemo se mi baviti onime što nam je primarni zadatak. To je da u srijedu u Mejdanu bude spektakl dostojan Premijer futsal lige BiH. Neka pobijedi sport i futsal. Najavljujemo opet live stream, ovog puta sa "licenciranom" hitnom!", navodi se na zvaničnoj Facebook stranici popularnih Jarčeva.

1/2 FINALE PREMIJER FUTSAL LIGE FC SALINES TUZLA CITY - MNK Bosna-Kompred Tuzla Karma je čudo, reče jedan duhovnjak...

Posted by FC Salines Tuzla on Monday, March 29, 2021

Top Komentari

user1610286185
Salinescici yebo vas azmir pizde smrdljive!
1 2
FreshCat9
kvota na salinea 1.0
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi