Od termina i druženja do borbe za Premijer ligu: "Hvala navijačima, želimo nastaviti našu priču"

Jurković govorio za SportSport.ba

Od termina i druženja do borbe za Premijer ligu: "Hvala navijačima, želimo nastaviti našu priču"

S. Mlaćo
U polufinalu play off-a Prve futsal lige snage će odmjeriti Futsal Željezničar i MNK Čapljina, te MNK Čulin Mlin i MNK Neimari.

Čapljinci su uspjeli proći Bubamaru iz Cazina u spektalukarnom revanšu koji je ponudio mnogo uzbuđenja. Na kraju su slavili boljim izvođenjem penala, a sada ih čeka rival iz Sarajeva.

Snage su nedavno ova dva tima odmjerila u Kupu BiH, a Čapljinci su slavili u našem glavnom gradu i prošli dalje.

Čapljinci se nadaju kvalitetnom dvomeču i nadaju se prolazu dalje. Za SportSport.ba je govorio golman MNK Čapljina Draženko Jurković.

“Igrali smo sa njima i slavili smo, ali biće sada spremniji za nas. Očekujemo da odemo kompletni, borit ćemo se, pa šta Bog da. Imamo i revanš, neće se sigurno ništa riješiti u prvom meču“, mišljenja je Jurković.

O svom rivalu ima samo riječi hvale.

Oglasi

“Željo je uz Zrinjski jedan od najvećih sportskih kolektiva u našoj državi. Mi nismo bili u krugu favorita u našoj ligi, a nije iznenađenje što su oni i Neimari došli do ove faze“.

Revanš pred publikom u Čapljini sigurno će biti poseban za Jurkovića i društvo.

“Mi smo bili prežaljeni i protiv Bubamare. Oni su sigurno najjači protivnik protiv kojeg smo igrali. Gore smo igrali 3:3, a onda sjajan revanš. Naši navijači su naše da kažem tajno oružje. Revanš je bio zaista stresan. Dvorana je bila puna i gosti su došli sa navijačima. Zaista ih moram pohvaliti za navijanje, kako kod nas, tako i u Cazinu. Gubili smo 2:0, ali brzo smanjili na 2:1, te onda stigli na 2:2. Imali smo onda i kolosalne prilike, no ostalo je 2:2 i ostalo znate“.

📣 PLAY OFF | 🟦🟨 Živi smo, ne sekirajte se 😁😂 MNK ČAPLJINA 2-2 MNK BUBAMARA (PEN 7-6) ✅✅✅ 🥅 Kovač A.G.⚽️; Pervan ⚽️ //...

Posted by Malonogometni klub Čapljina on Monday, March 27, 2023
Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Priča MNK Čapljina zaista je pozitivna u svakom smislu. Krenulo se od nule, a danas je ovaj klub na korak od Premijer lige.

“Mi smo svi prijatelji koji smo igrali po nekoliko termina tjedno, te smo došli na ideju da organizujemo klub. Osnovali smo klub, ide nam jako dobro, a biću iskren i reći da se nismo nadali da ćemo doći ovako daleko. Moramo se zahvaliti našim navijačima koji nas prate stalno, te našim sponzorima, a  poseebno gradskoj Upravi sa našim gradonačelnikom. Bez njih bi ovo bilo teško, a mi ćemo nastaviti ovu našu priču. Pozivam navijače na našu narednu domaću utakmicu“, rekao je Jurković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi