Čapljinci zadovoljni odlaze na pauzu: "Donijeli smo nešto novo gradu, posebno hvala našoj publici"
Zajednička fotografija na sinoćnjem druženju u hotelu President

U debitantskoj sezoni osvojili brojne simpatije

Čapljinci zadovoljni odlaze na pauzu: "Donijeli smo nešto novo gradu, posebno hvala našoj publici"

S. Mlaćo
Završena je sezona u Prvoj futsal ligi FBiH.

Prvaci četiri grupe će igrati doigravanje za Premijer ligu, a ostali klubovi su na zimskoj pauzi.

Osvježenje u ligi svakako je bila ekipa Čapljine, čiji su članovi poslije zajedničkog druženja sinoć, od danas na odmoru.

Završili su na sredini tabele, ali mogu biti zadovoljni, posebno drugim dijelom sezone, u kojem su pokazali 'zube' timovima iz samog vrha tabele.

Iskusni golman Draženko Jurković govorio je za SportSport.ba.

“Drugim dijelom sezone možemo biti zadovoljniji nego prvim. Pojačali smo se igrački, bili iskusniji, a mogli smo ostvariti i bolji plasman, s obzirom da smo neočekivano ispustili neke bodove, npr. protiv Rudnika...“, priča Jurković.

Oglasi

Sezona 2021./22. je za nas završena. Prva,neizvjesna,turbulentna,od potpunog dna do moralnog vrhnuca. Teško je sa samo...

Posted by Malonogometni klub Čapljina on Tuesday, March 15, 2022

Prvi u grupi završio je Konjic, a tu su i Iskra Bugojno, Čulin Mlin, Seljak... Radilo se o veoma kvalitetnoj grupi.

“Mi smo u prvi dio ušli sa nekim strahom, sa prevelikim respektom, a liga je veoma kvalitetna. Mi smo ipak dojma da nismo imali tretman od sudija kakav smo trebali imati. Nismo tražili pomoć ili privilegije, a suđenje u našoj dvorani je bilo 50-50, što i treba biti svugdje. Na strani, npr. u Livnu, bilo je i lakrdija... Očito je bilo da smo kao novi koji nemaju zaleđinu, no mi smo ipak zadovoljni“.

Čapljinci su dobili brojne pohvale nakon sezone. Atmosfera u dvorani je bila sjajna, a gosti su uvijek dočekani i ispraćeni više nego korektno. Javne pohvale za Čapljinu uputio je prvak FK Konjic nakon meča u čapljinskoj dvorani.

“Nismo imali iskustva sa organizacijama utakmicom, možda smo mogli poraditi više na marketingu. Ipak, kako su rezultati bili bolji, mi smo se više oglašavali, a dvorana je bila sve popunjenija. O našim utakmicama se pričalo par dana prije i poslije utakmica. Presretni smo zbog toga, naredne sezone planiramo veći iskorak na svim razinama“.

Čapljince čeka duga pauza, a Jurković je posebne riječi hvale imao za publiku.

“Posebno pohvala ide njima. Pratili su nas i naši odbojkaši, odbojkašice, košarkaši, ljudi svih profila koji su bili oduševljeni. Ovaj sport je dinamičan, napet, nema poena kao u rukometu, košarci. Ova novina je trebala gradu. U posljednjem domaćem meču poraženi smo od Čulinog Mlina, a na kraju smo nagrađeni aplauzom, kao i naši protivnici. To sve govori o atmosferi. Hvala im još jednom“, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba golman MNK Čapljina Draženko Jurković.

Iz MNK Čapljina iskazali su zahvalnost Općini Čapljina, te svima koji su podržavali klub u proteklom periodu, a posebno vjernoj publici

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi