Nakon velike tragedije, bh. klub odustao od završnice prvenstva

Svi su još u šoku

Nakon velike tragedije, bh. klub odustao od završnice prvenstva

S. Mlaćo
Tužna vijest u četvrtak je stigla iz MNK Hercegovina.

U saobraćanoj nesreći stradao je član ovog kluba Mile Zelenika.

Svi su još u šoku, a iz MNK Hercegovina donijeli su odluku da neće igrati odlučujuću utakmicu protiv FC Salines u okviru Premijer lige naše zemlje.

Ova dva tima do sada su odigrala dva meča, oba tima imaju po jednu pobjedu, te bi pobjednik polufinala trebao biti poznat nakon trećeg mjesta.

Hercegovci neće putovati na isti, a uz saglasnost NS BiH.

“Obaviještavamo sve naše prijatelje, pratitelje,navijače i sponzore da smo nakon velike tragedije koja nas je pogodila, u ime cijelog kolektiva MNK HERCEGOVINA uz suglasnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, odlučili da nećemo odigrati odlučujuću utakmicu koja bi bila na rasporedu ovaj vikend te nam dala polufinalistu. FC Salines Tuzla City  želimo svu sreću u nastavku natjecanja.

Sve utakmice nogometne Premijer lige kao i futsal lige početi će minutom šutnje.

Svim prijateljima našeg Mile želimo da Bog da snage i vjere u to kako ćemo opet sutra na nekom drugom i boljem mjestu s njegovim osmijeh svi skupa biti“, stoji u objavi MNK Hercegovina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi