MNK Kaskada se plasirala u Premijer futsal ligu BiH

Osvojili titulu

MNK Kaskada se plasirala u Premijer futsal ligu BiH

S. Mlaćo

U Gračanici je 24.03.2018. godine odigrana druga utakmica doigravanja za prvaka Prve futsal lige FBiH za takmičarsku sezonu 2017/2018 u kojoj su se sastali MNK Kaskada Gračanica i MNK Buba Mara Cazin.

Nakon dvije odigrane utakmice uspješnija ekipa je bila MNK Kaskada Gračanica, te osvojila titulu prvaka Prve futsal lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2017/2018.

U uzbudljivoj revanš utakmici pobjedu je ostvarila gostujuća ekipa, MNK Buba Mara pobijedivši domaćine rezultatom 3:4, ali zahvaljujući pobjedi u Cazinu rezultatom 2:4 MNK Kaskada je osvojila titulu prvaka Prve futsal lige FBiH.

Domaći su poveli u već u drugoj minuti preko Krdžić Ulfeta, da bi Prošić Elmin u 12. minuti poravnao rezultat na 1:1, a samo minutu poslije novim golom donio svojoj ekipi prednost. U istoj minuti domaći su poravnali rezultat na 2:2, a strijelac je ponovo bio Krdžić što je bio i rezultat prvog poluvremena utakmice.

Ponovo Prošić Elvin u 29. minuti donosi gostima prednost od jednog gola razlike i uvodi utakmicu u uzbudljivu završnicu. Ipak dvije minute prije kraja utakmice za 3:3 pogađa Hamidović Abdulah, a konačan rezultat utakmice postavlja Delić Halid pogotkom za 3:4.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Utakmica je odigrana u prepunoj sportskoj dvorani "Luke" u Gračanici, a utakmicu je posmatralo oko 1.000 gledalaca.

MNK Kaskada Gračanica će od naredne takmičarske sezone igrati u Premijer futsal ligi Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi