MNK Mostar SG Staklorad bolji od HFC Zrinjski u gradskom derbiju
HFC pružio je dostojan otpor državnim prvacima MNK Stari Grad Stakloradu

Prvaci sigurni

MNK Mostar SG Staklorad bolji od HFC Zrinjski u gradskom derbiju

Večeras je u dvorani na Bijelom Brijegu odigrana zaostala utakmica 2. kola Futsal Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj su futsaleri Mostar SG Staklorad slavili protiv HFC Zrinjski rezultatom 5:1. 

Zrinjski je u ovu sezonu ušao s podmlađenim sastavom bez većine iskusnih igrača koji su nosili ovaj tim u proteklim sezonama pa nije bilo za očekivati da pruži jak otpor favoriziranim prvacima. 

Ipak, pred solidno popunjenim tribinama i u korektnoj atmosferi prvi su zabili domaći futsaleri Zrinjskog preko Romana Vlahe.

Ipak, do kraja poluvremena Jelić, Aladžić i Bošković zabijaju za Mostar SG pa se na veliki odmor ide s prednošću bh. prvaka od 1:3. Do kraja susreta pogađali su za Mostar SG još Jelić i Ivanković pa je gostujući tim došao do očekivane pobjede. Domaćinima, HFC Zrinjski ostaje utjeha da su i s ovakvim pomlađenim timom na momente igrali jako dobro protiv velikog favorita i da unatoč situaciji u kojoj se klub nalazi za ove momke ima budućnosti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi