Još jedna titula ide u Mostar

Stigli do duple krune

Još jedna titula ide u Mostar

S. Mlaćo
FC Mostar SG odbranio je titulu prvaka Premijer futsal lige BiH i na taj način došao do „duple krune“ u ovoj sezoni.

Mostarci su u četvrtoj utakmici finalne serije danas u Tuzli nakon produžetaka savladali FC Salines sa 5:3 i tako došli do treće pobjede u finalu.

Tuzlaci su u prvom poluvremenu imali dva gola prednosti, ali im ni to nije bilo dovoljno da zakažu „majstoricu“ u Mostaru. Nakon 40 minuta rezultat je bio 2:2, a u produžecima Mostar SG je stigao do tri gola prednosti.

Za pobjednički tim Samir Gosto i Slobodan Rajčević su postigli po dva gola, a u strijelce se upisao i Bilal Jelić.

Deni Imširović je postigao dva gola za Salines, a Benjamin Avdić jedan.

Nakon utakmice pehare i medalje prvacima uručio je član Komiteta za takmičenje Suad Salibašić.

Kolika je neizvjesnost vladala u finalu najbolje govori podatak da su se u čak tri od četiri odigrane utakmice igrali produžeci, a jednom su pobjednika odlučili penali.

Top Komentari

plemic
sve nogometne titule i mostaru. svaka čast!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi