Centar slavio protiv Mostaraca

Muminović: Sezonu smo spasili osvajanjem Kupa

S. Mlaćo

U okviru 20. kola Premijer futsal lige BiH MNK Centar je ugostio MNK Zrinjski te slavio pobjedu 9:7. Publika je mogla vidjeti sjajan meč sa čak 16 pogodaka, a Centar je upisao 12. pobjedu i trenutno zauzima treće mjesto sa bodom zaostatka za drugoplasiranim Brotnjom iz Čitluka.

Svoje viđenje meča dao je glavni trener MNK Centar Dženan Muminović.

"Čestitam svojim igračima na osvojenom Kupu protiv Mostar SG, a taj meč nam je odnio dosta energije i truda, te smo u ovaj meč ušli dosta roviti. Nismo imali vremena da se oporavimo od tako bitne utakmice, a ova utakmica u tabelarnom smislu nam nije puno značila. Utakmice između Centra i zrinjskog imaju svoju draž, slavili smo zasluženo i cijelo vrijeme smo diktirali tempo utakmice. Na kraju je umor učinio svoje, a gosti su se približi na jedan pogodak, međutim mi smo se vratili na dva gola prednosti i na kraju slavili. Nama ostaju dva kola do kraja da odigramo časno pošteno, a onda zaslužena pauza. Mi smo na jedan način sezonu spasili osvajanjem Kupa", kazao je Muminović.

Treba istaći da je još ranije titulu prvaka osigurao Mostar SG Staklorad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi