Totalni zaokret u karijeri Nermina Crnkića, igrat će fudbal čije vrijeme tek dolazi

Najave iz SAD-a

Totalni zaokret u karijeri Nermina Crnkića, igrat će fudbal čije vrijeme tek dolazi

A. Čaušević

Nermin Crnkić je vež duži period angažmana, a sada se ovaj 30-godišnjak koji je niz sezona igrao u Premijer ligi odlučio da okuša u fudbalu čije vrijeme tek dolazi prema najavama iz SAD.

Crnkić se odlučio da napravi totalni zaokret u svojoj karijeri, te će veliki fudbal zamijeniti nekom vrstom malog fudbala, odnosno sporta koji je doživljava naglu ekspanziju u SAD-.

Kao što je poznato Crnkić je dobar dio života proveo u SAD-u, posjeduje i američki pasoš pa se nakon odlaska iz Tuzla Cityja ponovo otisnuo preko bare gdje je pronašao zanimljiv angažman.

Bivši član nekoliko premijerligaških klubova postao je prvi fudbaler sa ugovorom u takmičnju pod nazivom Majoj League Indoor Soccer (MLIS), odnosno američkoj vrsti malog fudbala koji se igra na travnatim podlogama.

Zvanična stranica MLIS-a je najavila da da tek počinje era ovog sporta, a klub za kojeg će Crnkić nastupati zove se Rapid City.

"Provesti dugo vremena daleko od porodice postaje teško. Uvijek sam želio igrati kod kuće ili biti bliže kući i samo sam sretan što sam mogao potpisati za klub iz svog grada i igrati za njih", kazao je Crnkić koji je poručio da će igrati za publiku.

"Ja sam veoma ofanzivno nastrojen igrač koji uvijek želi ići na gol i volim igrati jedan na jedan s protivničkim igračima."

Crnkić je napustio Tuzla City još na ljeto 2021. godine nakon što je pružao i više nego dobre partije u dresu ovog kluba.

Prvi klub u BiH bio mu je FK Sarajevo za kojeg je igrao prije pet godina. U karijeri je još imoa krakte avanture u Njemačkoj, Češkoj i Slovačkoj. S obzirom da je vješt s loptom u nogama bit će interesantno vidjeti kako će se snaći u novoj ulozi na terenu.

Top Komentari

DadiG
Nije “Majoj” nego “Major” novinaru
1 0
semaa
ova ozbiljna lajsna i jeste za ovog cirkusa...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi