Nevesinjci do rutinske pobjede protiv Seljaka

Sigurna pobjeda domaćih

Nevesinjci do rutinske pobjede protiv Seljaka

S. Mlaćo

KMF Nevesinje upisao je rutinsku pobjedu u utakmici 8. kola Premijer futsal lige BiH protiv MNK Seljak iz Livna rezultatom 7:2.

Zbog renoviranja dvorane „Nevesinjka“, utakmica je odigrana u Berkovićima, ali nevesinjska ekipa je opravdala ulogu favorita te došla do rutinske pobjede.

Na poluvremenu je bilo sigurnih 2:0 za domaće. Strijelci u prvom dijelu bili su Miloš Bratić i Dalibor Pudar.

U 31. minutu na 3:0 povisuje Miloš Bratić, drugim pogotkom na meču, a visokih 4:0 donosi Goran Prodanović u 33. minutu.

Gosti iz Livna dva minuta kasnije preko Ivana Kovača smanjuju na 4:1, ali par sekundi kasnije uz pomoć stative Anton Miličević iz redova nevesinjske ekipe povisuje na 5:1.

Prednost od 6:1 donosi kapiten Nevesinjaca Marko Vučetić pogotkom sa svoje polovine.

Do kraja utakmice još dva pogotka, po jedan na ove strane. Prvo je Anto Palavra smanjio na 6:2, a konačnih 7:2 postavio je trostruki strijelac na ovoj utakmici, Miloš Bratić.

Upravo je Bratić mogao do još jednog pogotka, ali njegov gol uz zvuk svirene sudije nisu priznale.

Vrijedi spomenuti je KMF Nevesinje bio oslabljen neigranjem Miloša Bulajića, Srđana Draškovića i mladog Miloša Pantića, dok je u redovima gostujuće ekipe nedostajao njihov ponajbolji igrač Nikola Perković.

Mogli su Nevesinjci i ubjedljivije da slave, ali je saveznik gostiju dva puta bila stativa te jednom prečka.

U narednom kolu Nevesinjci gostuju kod MNK Brotnjo u Čitluku, dok će Seljak biti domaćin aktuelnom prvaku, FC

Mostar SG 'Staklorad'.

KMF NEVESINJE – MNK SELJAK 7:2 (2:0)

Sportska dvorana „Berkovići“, Berkovići

Gledalaca: 30. Sudije: Jasenko Pljevljak (Sarajevo) i Adis Duraković (Bugojno). Strijelci: Bratić 3, G. Prodanović, Pudar, Miličević, Vučetić (Nevesinje), Kovač, Palavra (Seljak)

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

KMF Nevesinje: Romović, Pudar, Miličević, G. Prodanović, Vučetić, Glogovac, Jamina, Gutić, Zečević, Radovanović, M. Prodanović, Kašiković, Trutina, Bratić

MNK Seljak: Vidović, Maleta, Čolak, Ivković, Semren, Miočević, Ćorić, Grgić, Dalić, Palavra, Kaić, Krišto, Kovač, Rožić 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi