Orlić novi prvak BiH
Hakleri su ispunili očekivanja u Mostaru

U meču odluke Orlić pobjedio Doboj

Orlić novi prvak BiH

M. Maksimović

Malonogometni klub Orlić iz Sarajeva, novi je prvak BiH, nakon što je u trećem kolu završnog turnira savladao ekipu Doboja 5:3.Kao što se i očekivalo treći meč na turniru je ponudio je najviše uzbuđenja. Ekipa Orlića je u prvom poluvremenu stvorila veliku prednost, ali je u nastavku utakmice malo nedostajalo da osvajač Kupa BiH stigne do izjednačenja.

Orlić je poveo već u prvom napadu, Mulaahmetović je bio strijelac, a u 7.minuti preko Blažića, ekipa trenera Dženana Muminovića je stigla do vodstva 2:0.U finišu prvog dijela, po jedan gol postižu Kurto odnosno Janjić, pa Doboj nakon prvog dijela ima četiri gola zaostatka. U tom trenutku malo ko je očekivao da će se situacija na terenu promijeniti vrlo brzo.
Ekipa Doboja je krenula silovito pa se u samo tri minute golovima Gavrića i dvostrukog strijelca Radomirovića, vratila u igru. Dobojlije su nastavile sa pritiskom, stvarili su prilike, ali je u par navrata golman Omerbegović dobro intervenisao. I kada su svi očekivali da ekipa Doboja dođe do izjednačenja, na drugoj strani Blažić hvata na krivoj nozi golmana Doboja Bogdanovića i postiže ispostavit će se gol vrijedan naslova prvaka BiH, četiri minuta prije kraja.
Za ekipu Orlića na turniru u Mostaru su nastupili Omerbegović, N.Suković, Mulaahmetović, Janjić, Blažić, Marković, Lokmer, Kahvedžić, Kurto, K.Suković, Arnautović i Mršo, dok je ekipu sa klupe vodio Dženan Muminović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.