Osmo kolo BH Telecom Fair Play lige: Futuru derbi kola, novi kiks Telecoma

Osmo kolo BH Telecom Fair Play lige: Futuru derbi kola, novi kiks Telecoma

Edmir Škorić

Tamo gdje je završilo sedmo, osmo kolo je nastavilo na oduševljenje svih ljubitelja BH Telecom Fair Play lige.

Golijade, fantastični potezi, bravurozne intervencije, ukratko, sve što jedan istinski futsal zaljubljenik može poželjeti.

Sve je počelo je derbijem prve dvije ekipe na tabeli. Futuro kreće konkretnije i dolazi do prednosti već u 3. minuti. Nakon toga pritisak Fine Line, rasplamsala se igra ali bez realizacije. Kad se već mislima bilo na poluvremenu, Futuro postiže i drugi pogodak te tako psihički lomi protivnike. U drugom poluvremenu slična igra, ali bez realizacije sa obje strane. Promašaji Fine Linea kažnjeni su u zadnjim minutama. Na 3:0 povisuje Tabak svojim drugim golom na utakmici, na 1:3 smanjuje Alihodžić a tačku na ovu utakmicu stavlja Trešnjo svojim, također, drugim golom. Konačno, Fine Line 1:4 SU Futuro Hadžići.

U drugoj utakmici sastali su se BH Telecom i Reunited. Na prvi gol čekalo se do 13. minute kada se Eminović snašao nakon kornera i upisao u listu strijelaca. Vodstvo je povećao Prijić, u 24. minuti, ali već u iduće dvije minute ‘telekomaši’ postižu 2 gola i izjednačuju. U prvih 15 minuta drugog poluvremena nije bilo golova, ali u zadnjih 5 minuta Reunited kreće odlučno i postiže tri gola preko Handanovića, Šahinovića i Prijića te tako postavlja i konačan rezultat: BH Telecom 2:5 Reunited.

U trećoj utakmici smo vidjeli solidan duel iako rezultat ne govori isto. Krajina je krenula konkretnije i povela već u 1. minuti. Vratilo se Svitanje na 1:1, ali je samo na kratko. Krajišnici u iduće dvije minute postižu dva pogotka, a nedugo zatim i treći za prednost od tri gola razlike, da bi Macić svojim drugim golom, pred poluvrijeme, smanjio na 2:4. U drugom poluvremenu na gol se čekalo do 34. minute kada Svitanje dolazi na samo jedan gol zaostatka. I kada su morali krenuti na sve ili ništa, Krajina iskorištava njihovu ofanzivu i sa čak pet novih golova golova završava utakmicu u svoju korist – 3:9 !

Tempo je lakše nego što se očekivalo dobio Studente. Ova utakmica je od početka išla u jednom smjeru, a na poluvremenu je rezultat glasio 6:0 u korist Tempa. U drugom poluvremenu pad ritma koji ipak nije rezultirao manjkom golova, Studenti postižu počasni, a Tempo dodatna četiri. Rezultat: 1:10.

Najzanimljiviju utakmicu kola igrali su Zamm mC i Ilmijjini Ljiljani. Džafić je doveo plave u vodstvo, da bi poravnanje Zammu u 10. minuti donijela legenda bh. futsala, Nijaz Mulahmetović. Samo minutu poslije Džafić vraća prednost svojoj ekipi što je ujedno bio i razultat prvog pluvremena. Početkom drugog dijela još jedan gol u mreži Zamma i kad se očekivalo da Ljiljani uspore tempo utakmice, podigle su se tenzije, ‘zakuhalo’ se u dvorani a igrači Zamma su to znalački iskoristili. U roku 6 minuta prvo Mršo smanjuje, a Mulahmetović sa dva pogotka, do 28. minute, kompletira hattrick i postavlja konačnih 4:3.

U zadnjem meču SenSu Al Hana, iako je prvi primaju gol, do kraja poluvremena uspijevaju preokrenuti i otići na odmor sa golom prednosti. Početkom drugog dijela Juli izjednačuje i nakon toga Apotekari kreće ofanzivnije i odlazi na tri gola razlike. Čičak sjajnim golom smanjuje na 5:3 i to je sve što su igrači 11. Jula uradili u ovoj utakmici. Do kraja SenSu iskorištava kontre i utakmica završava sa visokih 9:3.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Na tabeli Fine Line i dalje prvi sa 18, ali sad samo bod prednosti ispred Futura koji se nalazi na drugoj poziciji sa 17 bodova. Prate ih SenSu sa 16 i Tempo sa 15. Veoma je zanimljivo je od pete do osme pozicije gdje se u svega dva boda razlike nalaze Telecom, Zamm, Reunited i Krajina, a sa devete, sa isto toliko bodova, Ljiljani nestrpljivo vrebaju svoju šansu za Top 8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti