"Ovo nije prvi put da se odluke donesu na našu štetu"

Oglasili se iz KMF Nevesinje

"Ovo nije prvi put da se odluke donesu na našu štetu"

S. Mlaćo

Saopštenjem za javnost oglasili su se iz KMF Nevesinje.

Razočarani su dešavanjima vezanim za mali nogomet u RS, te kažnjavanju klubova Prve futsal lige RS.

S obzirom na dešavanja i situaciju vezanu za mali fudbal u Republici Srpskoj i kažnjavanje klubova Prve futsal lige RS kao i zabrana nastupa u Premijer futsal ligi u sezoni 2019/2020 prvaku RS i osvajaču kupa RS ekipi KMF Nevesinje, obraćamo se sa ciljem da upoznamo ljude koje nas podržavaju kao i sve ljubitelje ove igre o tome kakva je nepravda učinjena našem klubu i šta se zaista desilo. Prije svega čekali smo zvaničnu odluku od strane rukovodećih organa FSRS o tome da nam se nedozvoljava nastup u Premijer ligi, ali kako po ustaljenoj praksi ona nije došla, mi smo odlučili da progovorimo o svemu.

Razlog zbog koga su kažnjeni klubovi je neigranje Omladinske lige. Ista je bila predviđena da se igra na taj način da utakmice Omladinske lige budu predigra seniorskim utakmicama u drugom djelu sezone. Međutim, to je bilo neprihvatljivo za sve klubove, gdje smo se izjasnili da je takmičenje na taj način teško izvodljivo. Predložili smo da zajednički probamo naći neko rješenje, a sve u interesu i promociji futsala među omladinom kako bi se organizovala funkcionalna liga i kao takva bila u interesu svih učesnika pa i FSRS, svjesni činjenice da postojeći prijedlog organizovanja Omladinske lige neće biti na dobrobit nikome", navodi se u saopštenju, te dodaje.

"Glavni problemi organizacije Omladinske lige na predviđeni način jeste da bi sama Omladinska liga uveća troškove klubova višestruko. Odlazak na daleka gostovanja pored ogromnih troškova predstavlja veliku obavezu i odgovornost. Putovanje u jednom pravcu je trajalo više od 7 časova, nakon čega djeca od 14 godina trebaju da igraju utakmicu, a nakon njih seniori. Zatim slijedi povratak kući i vožnja od preko 7 časova. U takvim okolnostima niko od roditelja ne bi pustio djecu na takvo putovanje, a naročito ne u zimskim vremenskim uslovima.

Nakon mnogo truda i da kažem „natezanja“ nismo uspjeli pronaći zajednički jezik sa savezom i liga nije odigrana.
Moramo reći da smo iz medija saznali za odluku da KMF Tango zauzme naše mjesto u najvećem rangu. Iako smo u aprilu mjesecu imali informacije da se priprema teren za tako nešto, ipak nismo mogli uticati na to. Odluka da mjesto koje pripada prvaku RS, zauzme ekipa koja je na terenu osvojila 1 bod i imala gol razliku -65, ne može biti u interesu futsala RS i BiH. Što se tiče ekipe Tanga, oni su prihvatili ideju od ljudi iz saveza koji nemaju pojma o sportu, izlobirali gdje su trebali i postupili na način za koji misle da je ispravan, dostojanstven i u sportskom duhu.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Mi smo upoznali članove IO FSRS o stvarnom stanju, da nije sve onako kako su im servirali pojedini radnici FSRS. Dobili smo čvrsto obećanje od većine u IO da će se nepravda učinjena prema nama ispraviti na sjednici koja je trebala da se održi, ali do koje nije došlo zbog poznatih dešavanja u našem savezu. Čak nam je i generalni sekretar nakon sastanka rekao da nije bio upoznat sa stvarnom problematikom i da će se potruditi da naš problem bude na raspravi, što se nije desilo.
Ovo nije prvi put da FSRS nanosi štetu našem klubu. U sezonu 2015/16 kad smo bili prvaci RS nisu se udostojili ni da nam uruče pehare i medalje, niti smo iste dobili do današnjeg dana. Takođe, 2 puta kada smo ispadali iz Premijer lige, a ekipa Ugljevika kao prvak nije mogla zbog problema sa dvoranom da uzme učešće u većem rangu i na našu molbu da to budemo mi, rečeno nam je ekipa koja je ispala ne može popuniti mjesto. A sad se dešava suprotno i to opet na našu štetu.

Što se tiče nadolazeće sezone u Prvoj ligi RS, naš klub je zauzeo jedinstven stav zajedno sa preostalih 7 klubova u kome imamo određene zahtjeve o čemu će te biti više riječi u narednom periodu. Kao što bi rekao naš poznati pjesnik Matija Bećković „Ćeraćemo se još“".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi