Pervan: Željeli smo Čapljini donijeti nešto novo i uspjeli smo u tome
Pervan (broj 6) u duelu protiv MNK Iskra Vrbas

U subotu žele pobjedu protiv MNK Čulin Mlin

Pervan: Željeli smo Čapljini donijeti nešto novo i uspjeli smo u tome

S. Mlaćo
Pred futsalerima Čapljine u subotu je još jedan izazov u okviru Prve futsal lige FBiH.

Čapljinci su kao novoosnovani klub već napravili kvalitetan posao, imaju i sjajnu podršku publike, a u prošlom kolu su očitali lekciju favorizovanom MNK Iskra Vrbas iz Bugojna. Bilo je čak 8:3.

Za SportSport.ba je govorio Pero Pervan, te najavio i subotnji meč sa MNK Čulin Mlin.

“Imamo samo jedan u poraz drugom dijelu sezone, sasvim neočekivan. Pristupili smo malo neozbiljno tom meču, ponijeli su nas dobri rezultati. Nismo se nadali pobjedama protiv tako kvalitetnih protivnika, nije to bilo u nekim ambicijama na početku sezone, prve za naš klub. Ovo je za nas prva polusezona, mnogo je nepoznanica, Anto Galić je jedini igrao da kažem profesionalno igrao, dok smo mi igrači 'velikog' nogometa i igrali smo ljetne turnire i slično. Željeli smo Čapljini donijeti nešto novo i napravili smo pravi potez. Sjajno smo praćeni, ljudi nas prate i podržavaju, nema tu nijedna negativna stvar“, priča Pervan te nastavlja.

“Oko kluba nema nijedna negativna stvar, a  to je i bio naš cilj, da sve prođe fer i korektno uvijek, te da ostavimo pozitivnu sliku. Želimo da budemo ekipa koja vrijedi u svakom smislu i uspjeli smo u tome“.

Iz sedmice u sedmice sve je veći broj publike na domaćim utakmicama Čapljina. Protiv Livnjaka u subotu od 18 sati očekuje se ispunjena dvorana.

Oglasi

“Mi smo ekipa u kojoj su svi domaći igrači. Dolaze prijatelji, poznanici, roditelji, podrška je neopisiva. Nismo se sekunde nadali tome u prvoj polusezoni. Bio je cilj da samo krenemo te da iz godine u godinu bude to što bolje i bolje“.

U Čapljinu sada stiže MNK Čulin Mlin. Čapljinci protiv timova iz vrha igraju za 'deset'.

“Puno bolje nam ide ove polusezone protiv timova iz vrha tabele. Tako je bilo protiv Konjica, pa onda Iskre iz Bugojna, a da smo napravili bolje rezultate protiv Rudnika i Zrinjskog, sada bi bili u borbi za prvaka“.

Mnogo je posvećen sportu, pa svi koji ga poznaju imaju samo riječi hvale za njega, kako na terenu, u poslu, tako i u 'običnom' životu.

“Pokrenuli smo fitnes klub, ne dižem glavu (osmijeh). Kada završim posao, ide trening. Što se tiče fakulteta, završavam DIF. Radim ono što volim i sretan sam. Nema nijedna obaveza koja je preko volje. Volim to, posebno nogomet u kojem sam proveo sve do sada u životu“, dodao je član MNK Čapljina Pero Pervan na kraju razgovora za SportSport.ba.

Pervan je ove sezone postigao 11 pogodaka i prvi je strijelac Čapljinaca, te ponajbolji igrač lige.

 

 

 

Top Komentari

user1626167076
Buduci reprezentativac BiH,samo naprijed igracino
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije