Počeo FIS Gol: Pogledajte rezultate prvog dana

Odlične utakmice na startu

Počeo FIS Gol: Pogledajte rezultate prvog dana

Teme:

Malonogometni turnir FIS Gol jučer je ponovo zaživio na terenima kultnog Fisa. Ove godine takmičenje se odvija u dvije kategorije, seniorskoj i veteranskoj, a već prvog dana odigrano je nekoliko odličnih utakmica.

Turnir su svojom utakmicom otvorili Caffe bar A 2 i ekipa Hadžialića, a na kraju je bilo 5:3 za tim iz Visokog, koji je u dva navrata morao stizati rezultat. Pašukan je u dva navrata pogađao mrežu Hadžialića, a sa druge strane po dva pogotka u pobjedi postigli su Crnović i Zukić.

Poslije njih na teren su izašle ekipe Balon Dekora i Litena, a na kraju je rezultat glasio 4:1 za Balon, koji je odigrao jako zrelu utakmicu i pokazao da je možda i jedan od favorita za osvajanje naslova prvaka.
U seniorskoj konkurenciji odigrane su još dva susreta u kojima je ekipa E Sports, savladala Vogošću rezultatom 2:0, dok je ekipa LH Nekretnina slavila protiv momčadi VIK-a sa 3:1.

Na terenu Fisa odigrana su i dva meča u veteranskoj konkurenciji, u kojima je Zamm sa 7:0 savladao ekipu Opštine Centar, koja je ujedno i najstarija ekipa na turniru, dok je prava poslastica viđena u duelu FK Sarajevo i ekipe Julius Meinla, koja je odlučena penalima, nakon 5:5 u regularnom dijelu.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Bordo tim predvođen Emirom Obućom, Muamerom Kurtom, Dženanom Uščuplićem, Smajom Mahmutovićem, Aldinom Janjošem u tri navrata je stizao prednost ekipe Juliusa, koju su predvodili Bane Arsenijević, Rusmir Burek i Nermin Fatić, a onda su kreirali potpuni preokret i otišli na 5:3, nakon čega su imali šansu za odlazak na tri gola razlike.

Međutim, Asmir Zuko je spriječio pogodak, te je uslijedila dvostruka kazna, s obzirom na to da je Julius u svega 30 sekundi postigao gol za 4:5, a potom i 5:5. Uslijedilo je šutiranje penala, a slavila je na kraju ekipa Juliusa.
---------------------------
FIS Gol, 1. kolo
SENIORI
CAFFE BAR A2 – HADŽIALIĆ 3:5
(Pašukan 2, Mameledžija – Crnović 2, Zukić 2, Suljević)
BALON DEKOR – LITEN 4:1
(Voloder, Prljača, Avdagić, Trebinjac – Feriz)
RELAX VOGOŠĆA – E SPORT 0:2
(Kahvedžić, Đuderija)
VIK – LH NEKRETNINE 1:3
(Bajraktarević - Bisić, Kurić, Čavčić)
VETERANI
FK SARAJEVO – JULIUS MEINL 5:5 (PENALIMA 6:8)
(Arnautović, Janjoš, Obuća 3 - Arsenijević, Šutalo, Ligata 3)
ZAMM – OPĆINA CENTAR 7:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti