"Policija i redari su bili prisutni, na snimku se vidi ko je započeo incident"

Oglasili se iz MNK Željezničar

"Policija i redari su bili prisutni, na snimku se vidi ko je započeo incident"

S. Mlaćo

Osnivač Malonogometne ekipe MNK DiaBiH Midhat Mujić odlučio je jučer da se oglasi nakon incidenta koji se desio tokom utakmice Prve lige Federacije BiH u futsalu između MNK Željezničar i MNK DiaBiH.

Željezničar je slavio 3:0, a kod rezultata 2:0 desila se tuča na terenu, te se sve smirili organi reda i mira.

Iz Željezničara su optužili Mujića da je psovao ovaj klub i sve započeo svojim provokacijama, na šta je on odgovorio.

"Želio bih demantovati ovo što je Muftić rekao. Pa, moja djeca navijaju za Želju, ja za Velež. Ne mogu mrziti Želju. Ne volim Violinin (Ahmed Muftić op. a.) klub, ali volim Želju pravog. Željo je institucija. Ne mogu vjerovati da to može izjaviti. Ja sam samo osnivač DiaBiH kluba, nemam nikakve veze s onim što se dešava na terenu. Ja sam samo tu ako nekome padne šećer. Mene je Violina zaustavio na poluvremenu i pitao 'pa šta ste zapeli, zar nas nećete pustiti?'. Ja sam rekao pa šta ti je, nemam ništa s tim. Onda je on isto pitao našeg trenera, a on je tako miran čovjek... Ja sam mu onda prišao i rekao da prestane, izašli su i igrači i rekli da sve treba prestati, da se ne stvara nervoza", kazao je između ostalog Mujić.

Bura oko meča se ne stišava ni danas, a iz MNK Željezničar i dalje su pri svojim tvrdnjama.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

"Odgovorno tvrdimo da je psovao Želju, a Željo je 17 klubova, ne samo MNK. Ko god nosi to ime, on je Željo. Njegovo ponašanje prema sudijama i delegatu je zaista bilo katastrofalno. Psovali su nam, a njihov golman je napravio eksces kao i momak koji je sjedio  u majici MNK DiaBiH. To se jasno vidi na snimku koji je objavljen", ističu iz MNK Željezničar.

"U toj ekipi nema dijabetičara, osim Mirana Gvozdića. Ostali igraju za novac. Priče o tome da smo tražili da nam puste utakmicu su zaista smiješne. Također, ističemo da su bili prisutni redari, te policija. Za propuste koje smo odgovorni ćemo odgovarati i to je jasno", dodali su iz lidera Prve lige FBiH u futsalu grupa 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti