Vitor Hugo i Stefan Rakić nova pojačanja Mostar SG Staklorada

Startale pripreme

Vitor Hugo i Stefan Rakić nova pojačanja Mostar SG Staklorada

Mostar SG Staklorad u novu sezonu ulazi jači za Stefana Rakića i Brazilca Vitora Hugu. 

Rakić je reprezentativac Srbije koji dolazi iz rumunske Informatica Timisoare, dok je Hugo dosad bio prvotimac brazilskog Social Ramos Clubea.

Prvi dojmovi u Mostaru su, kaže, odlični.

"Pozitivno sam iznenađen organizacijom kluba. Sve je dobro posloženo, a meni od dolaska ništa nije nedostajalo. Stalno se staraju o meni i zaista sam zadovoljan. Ekipu čine kvalitetni igrači, a ja se nadam da ćemo se uigrati i ostvariti ciljeve. Cilj je da prođemo prvi krug, da se što bolje pripremimo za glavnu fazu, a u prvenstvu da uradimo ono što su moji saigrači uradili prošle i pretprošle sezone – osvojimo naslov prvaka", izjavio je Rakić.

Upravni odbor ne isključuje mogućnost dolaska još jednog pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Dodajmo i to, Mostarci prozivkom i prvim treningom danas započeli s pripremama za narednu sezonu. Stručni štab je imao na raspolaganju sve igrače, uključujući i novajlije.

Treninzi će se odvijati u Mostaru sve do 18. augusta kada ekipa putuje na bazične pripreme na planinu Vlašić. Po povratku sa Vlašića akcenat rada bit će na uigravanju za prve mečeve sezone u sklopu Preliminarne faze UEFA futsal kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi