Aganović: Cilj je ulazak u finale, a onda je sve moguće
Aganović ističe da je cilj ulazak u finale što bi svakako za Kakanj bio uspjeh

Trener OK Kakanj pred završnicu Kupa BiH

Aganović: Cilj je ulazak u finale, a onda je sve moguće

D. Kurbegović

Kakanjski odbojkaši, nakon što su regularni dio sezone Premijer lige BiH završili na drugom mjestu, iza brčanske Mladosti, narednog vikenda igraju finalni turnir Kupa BiH u odbojci koji se igra u Brčkom.

Kakanjci će u subotu od 19:00 sati odmjeriti snage s ekipom Majevice iz Lopara u okviru polufinala, dok se drugi polufinalni susret igra od 16:00 sati, a igraju ga dva brčanska kluba – Mladost i Jedinstvo.

Trener kluba iz Kaknja najavio je završnicu Kupa i očekivanja kluba u ovom takmičenju

"Sigurno da možemo biti zadovoljni završenim regularnim dijelom sezone, željeno drugo mjesto i vjerovatno izlaz u Evropu je obezbjeđen. Važna sedmica je pred nama, u trenažnom procesu su svi igrači osim drugog tehničara što nam remeti plan i program.” ističe Aganović.

Iako su Kakanjci favoriti u polufinalnom susretu, ne smije se desiti nikakvo opuštanje

“U prvu utakmicu ulazimo dosta oprezno protiv Majevice i naravno s velikom željom da igramo finale kupa koje smo propustili prošle godine. Ekipa Mladosti je domaćin a i samom igrom u prošlom kolu u Kaknju su pokazali veliki kvalitetu, međutim isto tako i mi smo bili blizu pobjede u tom meču što znači da možemo parirati prvaku i biti kvalitetan protivnik. Cilj je proći u finale za početak, a finale ne igra niko da ga izgubi uz jedan dobar dan mojih igrača i malo sreće moguće je sve", kazao je Almir Aganović trener OK Kakanj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi