Amerikankama Grand Prix

Amerikankama Grand Prix

M. Maksimović

Odbojkašice Sjedinjenih Američkih Država su pobjednice ovosezonskog izdanja Grand Prix-ija. U finalnom susretu, odigranom pred 4.580 gledalaca u dvorani Macau East Asian Games Dome, Amerikanke su bile bolje od Brazila 3:0.

Meč je trajao 1:26 minuta, a po setovima je to bilo 26:24, 25:20, 25:21.Pobjedničku selekciju je predvodila Destinee Hooker sa 16 poena, dva manje je osvojila Logan Tom, dok je 11 dodala Jordan Larson. Brazilke su do finala stigle vrlo uvjerljivo, međutim u finalu su odigrale jedan od najslabijih mečeva, Sheilla Castro je izborila deset poena, Natalia Pereira 11. Pobjedničkoj selekciji je pripala nagrada od 200,000 dolara. U susretu za treće mjesto, selekcija Srbije je lakše od očekivanog slomila otpor Rusije. Po setovima je to bilo 25:21, 25:20, 25:16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti