Amir Ćuran pojačao OK Napredak

Amir Ćuran pojačao OK Napredak

Adnan Beganović

Odbojkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Amir Ćuran (30) potpisao je jednogodišnji ugovor sa OK Napredak iz Odžaka.

Ćuran koji igra na poziciji „libera“, posljednju godinu proveo je u austrijskom prvoligašu „VCA Amstetten“ gdje je došao nakon dvije odlične sezone u Mladosti iz Kaštela.

„Drago mi je što ću ponovo igrati u sredini kao što je Odžak, gdje odbojka ima tradiciju i što ću imati sreću da sarađujem provjerenim stručnjacima kao što su Pero Stanić, Mijo Matanović i drugi. Motivira me činjenica da je uprava odlučna vratiti Napredak na staze stare slave“, izjavio je Ćuran.

Reprezentativni libero i ranije je nastupao za Odžačane, a osim Napretka, te epizoda u Austriji i Hrvatskoj, u BiH je igrao za sarajevske Sinpos i Bosnu, te ekipe Kaknja i Zenice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.