Baković v.d. selektora odbojkaške reprezentacije BiH

Odlučeno na sjednici UO

Baković v.d. selektora odbojkaške reprezentacije BiH

Na sjednici Upravnog odbora Odbojkaškog saveza BiH odlučeno je da Edin Baković bude imenovan za vršioca dužnosti selektora muške seniorske odbojkaške reprezentacije BiH na period od šest mjeseci.

Baković trenutno radi kao trener u Kataru u klubu El Džaiš s kojim je u proteklom periodu osvojio nekoliko trofeja, zbog čega je u Aziji i stekao reputaciju jednog od najcjenjenijih odbojkaških stručnjaka, a ranije je također bio reprezentativac BiH i Hrvatske.

Uz novog selektora, iz OSBiH je saopšteno da je na sjednici za novog direktora muške seniorske reprezentacije izabran Edin Glogić, dok će funkciju selektora ženske kadetske selekcije obavljati Zoran Vidaković.

Nakon što je Amila Obradović razriješena sa pozicije generalnog sekretara, na lični zahtjev, Upravni odbor ukazao je povjerenje Lejli Zonić koja će u narednih šest mjeseci biti vršilac dužnosti generalnog sekretara, sa mogućnošću produženja saradnje.

Top Komentari

Libero808
Otkud odjednom da selektor kadetske reprezentacije moze biti trener koji ne trenira premijerligasa.Drugo,da li je nova vd sekretarica saveza rodbinski vezana za zeta od predsjednika saveza.Bakovicu cestitke i srecno,valjda se ne ponovi slucaj Milutin
1 0
Libero808
Ddd
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi