Belchatow prošao dalje uz dosta muke
Odbojkaši Belchatow

Liga prvaka za odbojkaše

Belchatow prošao dalje uz dosta muke

M. Maksimović

Liga prvaka kod obojkaša je stigla do faze ''Playoff 6'' u kojoj se šest ekipa bori za tri mjesta koja vode na Final Four u Bolzano krajem marta mjeseca.

U predhodnoj rundi takmičenja plasman dalje su osigurale ekipe Cunea, Dinama iz Moskve, Belchatowa, Zenit Kazana, Jastrzebskog te Nolika. Od ovih ekipa, najmanje posla je imao Zenit iz Kazana koji je sa dva puta po 3:0 eliminisao ACH Volley Bled.Poljski Wegiel Jastrzebski je prošao dalje nakon zlatnog seta u revašu protiv Generali Unterhachinga.Zlatni set je odlučivao i u dvoboju Dinama iz Moskve i sastava Tours VB iz Francuske.Belgijski Knack Randstad je dobio Belchatow u prvoj utakmici 3:1, međutim u revanšu su se Poljaci provukli kroz zlatni set.

Playoff 6:
Cuneo - Dinamo Moskva
Belchatow - Kazan
Wegiel - Maaseik

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.