Beograd - odbojkaški centar svijeta
Srbija kao domaćin želi svjetsku krunu

Počinje završni turnir Svjetske lige

Beograd - odbojkaški centar svijeta

Danas će u Beogradu početi završni turnir Svjetske lige na kojem će uz selekciju Srbije, domaćina takmičenja, učestvovati reprezentacije SAD-a, aktuelnog prvaka, Brazila, Rusije, Kube i Argentine.

U Grupi E nalaze se Srbija, Rusija i SAD, dok su u Grupi F Brazil, Kuba i Argentina.
Po dva susreta igraće se u narednih nekoliko dana osim u u nedelju kada je meč za treće mesto na programu od 17 sati, a veliko finale u 20.

SAD je prošle godine sve iznenadio slavivši na završnom turniru u Brazilu što najbolje pokazuje kako su iznenađenja uvijek moguća.

Srbija ima veliki motiv da osvoji naslov najbolje posebno zbog domaćeg parketa, ali i činjenice da je ovo veliko takmičenje posljednje za Nikolu Grbića, dugogodišnjeg kapitena i jednog od najboljih svjetskih igrača.

Raspored utakmica 1. kola, srijeda
Argentina - Kuba (Grupa F) u 17.30 sati, Srbija - SAD (Grupa E) 20.30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.