Bez bh. odbojkaša na MI

Konačna odluka

Bez bh. odbojkaša na MI

Kako su saopštili iz Odbojkaškog saveza BiH, naša muška odbojkaška reprezentacija neće igrati na predstojećim Mediteranskim igrama u Peskari.

U saopštenju nije navedeno zbog čega naši najbolji odbojkaši neće biti dio bh. tima, ali se pretpostavlja da su razlozi finansijske prirode.

Za razliku od odbojkaša, bh. odbojkašice su dobile protivnike. Bh. djevojke će se takmičiti u Grupi «A» zajedno sa selekcijama Albanije, Grčke i Turske, dok Grupu «B» čine: Hrvatska, Alžir, Francuska i domaćin Italija.

Prve utakmice igraju se 28. juna.

Treba kazati da je selektor ženske odbojkaške reprezentacije BiH Hamid Subašić objavio spisak 16 igračica za nastup na MI. Na spisku su: Amira Sirotanović, Deniza Huseinbašić, Olivera, Petričević, Dijana Vasić, Dragana Bartula, Milica Hrnjez, Edina Begić, Jelena Inić, Ivana Delić, Amela Hadžić, Sanja. Kojić-Đurić, Amina Mehić, Brankica Mihajlović, Aleksandra Vidović, Erna Sinanović i Ivana Bule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti