Poraz odbojkašica BiH od Belgije

Osmina finala sve dalja

Poraz odbojkašica BiH od Belgije

S. Grebović

Odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je još jedan poraz na Evropskom prvenstvu.

Bolje od izabranica Stevana Ljubičića bile su Belgijanke koje su slavile sa maksimalnih 3:0 u setovima.

Kakvo takvo uzbuđenje je bilo viđeno u prvo msetu koje smo tijesno izgubili sa 25:23.

U drugom su Belgijanke dodale gas i limitirale naše igračice na 19 poena, dok su u trećem one bile još uvjerljivije slavivši sa 25:15.

Belgija je sada na drugom mjestu Grupe A s tri pobjede i jednim porazom, dok je BiH na petoj poziciji s omjerom 1-3.

U narednu fazu prolaze četiri ekipe, a za plasman u osminu finala potrebna nam je pobjeda protiv Rusije u posljednjem kolu, poraz Francuske od Azerbejdžana što je pomalo nerealno da se dogodi.

Odbojkašice BiH meč protiv Rusije igraju u četvrtak s početkom u 17:00 sati.

Promo

Top Komentari

stranputica
Ništa, sve ovo je prejako za naše djevojke. Ovo je viši nivo odbojke koji ovaj tim jednostavno ne može pratiti. Neke dionice se odigraju dobro ali to je premalo za sami vrh evropske odbojke. Budimo sretni i zadovoljni da su dobili AZE. Za 2 ili 3 pobjede na ovakvom turniru, potrebno je puno puno više igračica srednjeg kvaliteta i treninga i ulaganja. To su činjenica. Još nešto, nikada, ama baš nikada nemojte biti nezadovoljni nastupima našim timova ili pojedinaca kada gube ili pobjeđuje. Svaki ovakav turnir je znak da postojimo, da živimo i da nas dušmani nisu slomili. Kao što i sami vidite dolaze na forume, ponižavaju, ismijavaju, negiraju naše postojanje i sve rade samo da nas slome. Zato, budimo ponosni na na naše sestre i braću koji nas predstavljaju i to im pokažimo na svakom koraku, jer će to biti i njima znak da imaju podršku svog naroda i da će to imati u mislima sljedeći put kad izađu na teren. Ako imate priliku da ih sretnete u živo, pokažite i kažite im kako ste ponosni na njih, slikajte se sa njima, popričajte. Tako se stvara kult reprezentacije! zato: BRAVO DJEVOJKE! Pozdrav!
14 1
Matic
Nema veze djevojke. Mi vas i dalje volimo
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti