Historijska pobjeda ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci
FOTO: ParaVolley Europe/facebook

Fenomenalan meč i veliko slavlje

Historijska pobjeda ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci

H. Zilić

Historijski dan za žensku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci.

U meču Srebrene lige koja se održava na Ilidži u dvorani hotela Hills naše djevojke su u sjajnom meču savladale Francusku sa 3:2 i tako upisale prvi zvanični trijumf u historiji naše ženske selekcije koja lagano kuca na vrata evropske sjedeće odbojke.

U prvoj utakmici naše djevojke doživjele su ubjedljiv poraz 3:0 od Nizozemske koja puno iskusnija selekcija, ali kasnije tokom dana stigla je i historijska pobjeda.

Naše djevojke do kraja Srebrene lige očekuju još dueli protiv Hrvatske i Njemačke.

Svakako da raduje činjenica da su reprezentativke Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci napokon došle na evorpsku scenu i igraju zvanične mečeve, a ko zna, možda u budućnosti krenu stazama svojih muških kolega koji su najtrofejnija svjetska selekcija.

Top Komentari

VenamaHrabrih
U našoj tzv. državi, ženama je puuuuno teže nego muškima. A da invalidne žene ne pominjem. Zato me raduje da postoji nešto i za njih što će ih aktivnije uključiti u društvo. Mada tupavom dnovinaru treba ukazati da u invalidnim sportovima nema i ne smije biti budućnosti. Perspektiva invalidnog sporta je gašenje, a ne podmladak.
2 1
Brazuka
Bicete tuzeni zbog teksta ganibegovica od udruženja red dragons. Sram vas bilo
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi