Bihać-Preminger prvi put izborio play-off

Bihać-Preminger prvi put izborio play-off

Odbojkašice Bihać-Premingera u svojoj prvoj sezoni u Premijer ligi plasirale su se u doigravanje za prvaka. Play-off su osigurale u posljednjem kolu protiv Glasinca.

Primarni cilj Bihać-Premingera bio je opstanak u Premijer ligi, no na kraju su uspjeli ostvariti veliki rezultat nakon pobjede od 3:0 protiv Glasinca. Plasirali su se u play-off gdje će se sastati sa Radnikom iz Bijeljine.

U regularnom dijelu prvenstva u međusobnim duelima ova dva kluba ostvarila su po gostujuću pobjedu. Meliha Džafić, primačica bihaćkog kluba, nada se plasmanu dalje.

"Radnik je dobra ekipa, sigurno će biti neizvjesno. Ukoliko zaigramo onako kako znamo mislim da bi mogle proći dalje. Ali nikad se ne zna, lopta je okrugla", rekla je Meliha Džafić za SportSport.ba, dodavši:

"Željela sam igrati u Premijer ligi i eto uspjela sam to ostvariti. Niska sam, ali s obzirom da imam veliki odraz i brzinu mogu to nadoknaditi. Što se tiče odlaska vani? Za sada mi je dobro ovdje i drago mi je što igram u Premijer ligi, ali nikad se ne zna šta nosi sutra".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.