Brazil i Srbija ubjedljivi
Mladi Garcia nije mogao sam

World League 2009

Brazil i Srbija ubjedljivi

Nakon grupne faze ostale su četiri najbolje svjetske odbojkaške reprezentacije u ovom trenutku. Argentina nije ni očekivala plasman u polufinale, ali šta reći za olimpijske prvake Amerikance koji su izgubili oba meča, katastrofa. Srbija i Brazil su upisali obe pobjede, i upravo se oni nameću kao glavni kandidati za osvajanje Svjetske lige.

Brazil nije imao problema s Argentinom koja je ovaj turnir iskoristila za sticanje iskustva mladih igrača, koji tek u budućnosti trebaju da pokažu sav raskoš svog talenta. Brazil je prvi set dobio za samo 22 minute rezultatom 25:20, dok su Argentinci u drugom pružili nešto jači otpor, ali više od poraza 25:22 nisu mogli.

Treći set bio je repriza prvog, i po igri i po rezultatu. Kod Brazila najbolji igrači su bili Giba i Visito sa po 11 poena, dok je Garcia u poraženom timu imao identičan broj poena. Brazil u polufinalu ide na Rusije, a prema prikazanoj igri oba tima u prva dva meča, Brazil je favorit.

Drugi meč između Srbije i Rusije ponudio je puno bolju odbojku. Izabranici Igora Kolakovića su prva dva seta rješili u svoju korist identičnim rezultatom 25:23, dok su Rusi dobili treći takođe rezultatom 25:23.

Srbija je u četvrtom setu zaigrala na nivou iz prva dva , i u takvom ritmu Rusija nije imala šanse da ugrozi sjajnu momčad predvođene nezaustavljivim Ivanom Miljkovićem.

Rezultati:

Brazil – Argentina 3:0
Srbija – Rusija 3:1

Poredak:

Grupa E: Srbija 2-0, Rusija 1-1, SAD 0-2
Grupa F: Brazil 2-0, Kuba 1-1, Argentina 0-2.

Polufinale:

Srbija – Kuba
Brazil – Rusija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.