Brčankama pripao derbi

Jedinstvo bolje od Kule

Brčankama pripao derbi

Edmir Škorić

U derbiju petnaestog prvenstvenog kola Premijer lige BiH za odbojkašice Jedinstvo je u Brčkom, rezultatom 3:0, bilo bolje od drugoplasirane Kule iz Gradačca.

Brčanke su večeras još jednom pokazale zašto su godinama u samom vrhu bh. odbojke, te istakle kandidaturu za osvajanje šampionata i ove sezone.

U prvom su setu Brčanke lako slavile (25:16), da bi Gradačačanke u drugom setu dobro namučile aktuelnog prvaka. Igralo se poen za poenom, ali na kraju Jedinstvo dobiva set sa 25:23. Domaće djevojke u trećem setu, baš kao i u prvom, nisu imale puno problema sa protivnicama.

Ovim porazom su odbojkašice Kule prekinule sjajan niz od sedam uzastopnih pobjeda, dok su se Brčanke učvrstile na liderskoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.