Četiri kandidata za trofej
Kakanj brani osvojeni trofej iz prošle sezone

Finalni turnir Kupa BiH za odbojkaše

Četiri kandidata za trofej

Četiri ekipe, sarajevska Bosna Eurohaus, Lukavac, Napredak iz Odžaka, te domaćin turnira i branilac pobjedničkog pehara Kakanj, sutra će polufinalnim utakmicama početi nastup na dvodnevnom finalnom turniru završnice Kupa BiH.

Iako su favoriti Kakanjci superiorno okončali dosadašnji dio sezone bez i jednog  poraza kako u Premijer ligi BiH, tako i u najmasovnijem takmičenju sutra i u subotu, ipak, moraju biti posebno oprezni. U Kupu su iznenađenja moguća i za očekivati je da će o pobjedniku odlučivati nijanse.

«Naš cilj ove sezone je odbrana duple krune i nastojaćemo da prvi dio tog zadatka obavimo pred našom publikom. Ne zanosimo se onim što smo do sada napravili. Istina je da nismo doživili niti jedan poraz u sezoni, ali još uvijek nismo ništa osvojili, odnosno tek sada predstoji ono najvažnije za što smo radili tokom cijele godine. U svaku utakmicu moramo ući maksimalno ozbiljno. Ne smijemo pocijeniti nikoga», rekao je Edin Baković, trener Kaknja.

PAROVI I SATNICA  
U sutrašnjim (petak, 13. marta) polufinalnim mečevima finalnog turnira Kupa BiH koje se igra u Kaknju, sastaju se: Lukavac - Kakanj (17 sati), Napredak - Bosna Eurohaus (19).
Finale je u subotu u 16 sati, a biće emitovano u direktnom prenosu na BHT1.

Sarajlije su po mnogima najprijatnije ovosezonsko iznenađenje. Iako su ove sezone povratnici u bh. elitu, ligaški dio okončali su na visokom trećem mjestu, a izborili su i završnicu Kupa.

«Odlične partije koje smo pružali tokom sezone nastojaćemo krunisati osvajanjem Kupa. U polufinalu sastajemo se sa Napretkom i vjerujem da na neutralnom parketu imamo podjednake šanse», istakao je Mirsad Imširović, trener Bosne.

Prošlogodišnji finalisti igrači Napretka uoči finala Kupa susreli su se sa povredam i prehladom nekoliko standardnih prvotimaca. U Kakanj putuju najvjerovatnije bez Saše Rendića, Drage Teodorovića, Marka Marinkovića, Ante Jurića i Perice Stanića. Možda i najteži zadatak imaće Lukavčani. Federalni prvoligaši izborili su se za mjesto među četiri najbolja tima u Kupu, ali će za finale morati napraviti čudo, odnosno sutra pokušati savladati Kakanjce.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti