Četvrta pobjeda u nizu za OK Radnik

Premijer liga za odbojkaše

Četvrta pobjeda u nizu za OK Radnik

M. Skaka

Bez obzira što su se sastale posljednja i ekipa iz vrha tabele, mečevi između Ljubinja i Radnika uvijek su bili zanimljivi i neizvjesni do samog kraja.

Na samom početku meča gosti iz Bijeljine pokazali su da su u Ljubinje došli po još jednu pobjedu u prvenstvu, koja ih vodi do druge pozicije na tabeli Premijer lige BiH za muškarce. Bez obzira na hladnu dvoranu i dugačak put koji su prevalili, Radnik je u meč ušao veoma motivisano i od početka do kraja sigurnom igrom, prvenstveno u odbrani, držao prednost nijednog trenutka ne dozvolivši da Ljubinci priprijete. Ovaj set završen je rezultatom 25:20 za Radnik.

U drugom setu viđen je sav raskoš i talenat mladih igrača Radnika, Novokmeta, Marinkovića, Ćeklića... koji je protekao u potpunoj dominaciji Radnika na svim poljima. Sjajno je u tim momentima igrao Kvrgić kome nije bilo teško da razigrava izuzetno napadački raspoložene Milićevića, Novokmeta i Marinkovića, uz sjajan prijem i odbranu libera Gojkovića. Ovaj set ubjedljivo je otišao na stranu gostiju rezultatom 25:14. U prva dva seta trener Ljubinja Slaviša Pešut brojnim izmjenama pokušavao je malo trgnuti svoje igrače, ali je to bilo uzaludno. Sa druge strane svoju ekipu sjajno je pripremio Darko Manojlović koji je sa zadovoljstvom posmatrao ovaj meč.

Treći set počeo je kao i prethodna dva, jer su gosti na prvom tehničkom time out-u vodili 8:5. kada su svi mislili da će sigurnom igrom Bijeljinaca ovaj meč biti završen u tri seta, uslijedio je neočekivani pad u igri Radnika, koji je u nekim mečevima sezone bio karakteristika ove mlade ekipe. Domaći tim predvođen Ćukom i Bezdrobom zaigrao je mnogo bolje uočivši priliku za preokret, a mnogo su im pomogli i igrači Radnika koji su pravili početničke greške. Ljubinje dobija treću dionicu sa 25:21.

U četvrtom setu Radnik je zaigrao fenomenalno, i od početka tog seta igra kao u prva dva. Međutim, pri rezultatu 14:8 za Radnik, Ljubinje pravi seriju od 8:1 i na drugi tehnički TO odlazi sa vođstvom od 16:15. Do preokreta je došlo sjajnim blokom, i odličnom odbranom, koju su uglavnom Bezdrob i Ćuk pretočili kontrama u poene. Do kraja seta igra se poen za poen, i kada je bilo najpotrebnije, igrači mladog, i sada već dokazanog trenera Manojlovića igraju smireno i u neizvesnoj završnici dobijaju sa 26:24, i treće mjesto na tabeli Premijer lige BiH.

U ekipi domaćina bolji od ostalih bili su Sanjin Bezdrob i Ilija Ćuk, dok su na drugoj strani odlične partije prikazali kapiten Milićević, Novokmet, kao i svi ostali igrači ovog mladog tima. Ovom utakmicom ekipa Ljubinja je ostala na poslednjoj poziciji na tabeli sa samo tri boda i predstoji im grčevita borba za opstanak, dok je ekipa Radnika preuzela drugu poziciju, i slobodno se može reći da ne predstavlja više iznenađenje dosadašnjeg takmičenja, jer sa drugom pozicijom i rezultatima za njima u ovoj i prethodnoj sezoni predstavljaju primjer na koji način se može uz puno kvalitetnog rada doći do rezultata za respekt.

OK Ljubinje - OK Radnik 1:3
(20:25, 14:25, 25:21, 24:26) 
Delegat: Grgić Slavko, Vr. trajanja utakmice: 91 minut. Gledalaca: 100. Sudije: Jasmin Huseinović i Armin Mujkić.

OK LJUBINJE: Dangubić, Jahura, Pecelj, Janjić Radi., Perišić, Brborić, Ćuk I., Telebak (L), Bezdrob, Janjić Rado., Ćuk R.    Trener: Pešut Slaviša.
OK RADNIK: Novokmet, Vasić, Jokanović, Đokić, Toholj, Gojković (L), Milićević (c), Marinković, Ćeklić.     Trener. Manojlović Darko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.