Derbi sezone u Kaknju

Premijer liga

Derbi sezone u Kaknju

Ljubitelji odbojke u "gradu rudara" nisu mogli poželjeti bolju premijeru. Derbi kola, pa moglo bi se  reći i polusezone, igra se u Kaknju. Susret starih rivala, Kaknja i Napretka, pobuđuje veliko intreresovanje i sigurno će dvorana biti dobro pupunjena.

Ohrabreni pobjedom u Ljubinju i uspješnim debijem novajlija Ćorića, Zolote, Karića, Fejzića, a posebno internacionalca Hernandeza,"Građevinari" pozitivno razmišljaju uoči sutrašnjeg ogleda s Napretkom. Trener Begić ima na raspolaganju sve igrače i neće biti promjena u startnoj postavi, izuzev što će zaigrati i srednji bloker Aleksandar Karišik, koji je konačno dobio potrebnu licencu i stekao pravo nastupa,

"Ovo je najteža utakmica sezone i ja očekujem da će moji igrači dati maksimum i da naša pobjeda neće doći u pitanje", kaže trener Kaknja Almir Begić i dodaje da mu mnogo znači što je Karišik stekao pravo nastupa i što će ekipa igrati u kompletnom sastavu.

Trener Begić respektira ekipu Napretka, dobro poznaje većinu igrača, a posebno cijeni iskusnog trenera Stanića.

"Napredak je, nema dvojbe, naš glavni konkurent i velika je šteta što se sastajemo već u drugom kolu. Ovo je za nas , na određen način hendikep jer još nismo dovoljno uigrani, ali bez obzira na sve te okolnosti, ja sam optimista i vjerujem da ćemo smoći snage da trijumfujemo", riječi su novog trenera Kaknja Almira Begića, koji će svoj prvenstveni debi u Kaknju, baš kao skoro i kompletna postava, imati upravo protiv Napretka, što je svakako jedan dodatni motiv koji donosi prevagu u ovom meču.


Utakmica se igra dana u 16 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije