Dva kola Univeritetske odbojkaške lige

Dva kola Univeritetske odbojkaške lige

Adnan Beganović

Ovog vikenda nastavlja se Univerzitetka liga 2012 u fudbalu, košarci i odbojci. U odbojkaškom takmičenju se ovog vikenda igraju dva kola. Sastaju se:

ODBOJKA – 5 KOLO

Farmaceutski fakultet - Pedagoški fakultet
Građevinski fakultet - Medicinski fakultet
Ekonomski fakultet - Arhitektonski fakultet
Fakultet sporta i tjelesnog odgoja - Mašinski fakultet
Fakultet političkih nauka - Filozofski fakultet

U 5 kolu odbojkaške UNSA lige slobodne ekipe su Fakulteta za kriminalistiku, Prirodno-matematički fakultet i Fakultet zdravstvenih studija.

ODBOJKA – 6 KOLO

Medicinski fakultet - Fakultet zdravstvenih studija
Arhitektonski fakultet - Filozofski fakultet
Fakultet sporta i tjelesnog odgoja - Prirodno-matematički fakultet
Ekonomski fakultet - Fakultet političkih nauka
Pedagoški fakultet - Fakultet za kriminalistiku

U 6 kolu odbojkaške UNSA lige slobodne ekipe su: Mašinski fakultet, Građevinski fakultet i Farmaceutski fakultet.

Ovim utakmicama će se zaključiti grupna faza odbojkaškog takmičenja. Najveća neizvjesnog je u grupi B gdje ekipe Prirodno-matematičkog i Mašinskog fakulteta dijeli bod razlike. Neke od učesnica su za naš portal izjavile:

Nađa Omanović (Medicinski fakultet): „Nadam se da će nas predstojeći meč dovesti korak bliže četvrtfinalu. Budući da ćemo se suočiti sa jakim protivnikom, što su djevojke sa Građevinskog fakulteta do sada pokazale, naša ekipa će dati sve od sebe da postignemo što bolje rezultate“.

Anida Hajdarević (Farmaceutski fakultet): „Naredna utakmica protiv Pedagoškog fakulteta će biti ključna u borbi za prvo mjesto u grupi. Istina je da su djevojke slavile u prvom međusobnom susretu ali također i to da je bilo dosta tijesno. Nije tajna da pretendujemo na prvo mjesto u grupi kako bi dobile lakšeg protivnika u četvrtfinalnom susretu i daćemo sve od sebe da u tome uspijemo. Neće biti lako, ali s druge strane vjerujemo u naš tim i nadamo se da ćemo opravdati to na terenu“.

Nejra Smječanin (Pedagoški fakultet): „Sa ekipom Farmaceutskog fakulteta nam je zadovoljstvo igrati, jer se radi o jednoj vrlo kvalitetnoj ekipi. Prošla utakmica je bila veoma korektna, moram reći i kvalitetna. Ja, a i moja ekipa se nadamo da će i ovoga puta biti tako. Bit ću iskrena i reći da se ponovo nadamo pobjedi. Ovom prilikom bih da pohvalim svoje suigraćice zbog kvalitetnih igara u proteklim utakmicama“.

Merima Hadžić (Građevinski fakultet): "Zadovoljni smo trenutnim plasmanom. Od slijedeće utakmice očekujemo dobar sparing i nadamo se pobjedi. Trenutno imamo mnogo problema sa povredama igraćica, ali unatoć tome, očekujemo najbolje. Ekipa će dati sve od sebe da ponovi prethodne rezultate, smatramo da nam je Medicina najjači protivnik u grupi pa ćemo kao i dosad utakmici pristupiti ozbiljno i dati sve od sebe."

Univerzitetsku ligu 2012 organizuje Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu koji je krovna studentska organizacija na Univerzitetu i koji zastupa svih 40 000 studenata, uz pomoć uprave i studenata Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja. Liga je izazvala veliku pažnju javnosti a sve fotografije sa utakmica i rezultati će biti objavljivani na website www.spus.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.