Edina Begić: Jako sam sretna zbog ekipe i djevojaka, sada je fokus na narednim utakmicama
FOTO: CEV

Maestralna partija naše odbojkašice protiv Slovenije

Edina Begić: Jako sam sretna zbog ekipe i djevojaka, sada je fokus na narednim utakmicama

H. Zilić

U trijumfu ženske odbojkašce reprezentacije BiH protiv Slovenije rezultatom 3:0 na start u kvalifikacija za EP, maestralnu partiju je pružila Edina Begić.

Naša reprezentativka je meč završila sa 22 poena, odigrala je bez greške i našu reprezentaciju vodila prema veoma bitnom trijumfu na startu kvalifikacija.

Nakon meča, Edina nije krila zadovoljstvo i naglasila je da pozitivna atmosfera u reprezentaciji jedan od ključnih faktora.

"Jako lijep osjećaj savladati Sloveniju sa 3:0. Po mnogim medijima Slovenke su bile favorit. Jako sam sretna zbog ekipe i djevojaka. Ušli smo pozitivno u meč i zaslužili smo ovaj rezultat. Posebno me raduje što smo se vraćali u situacijama kada je SLovenija imala prednost, napadali smo servisom i blokom. Atmosfera je od početka utakmice pa do kraja bila na visokom nivou. Djevojke koje nisu igrale podržavale su nas i to nam jako puno znači", rekla je Begić i dodala:

"Moramo se fokusirati na utakmice koje na predstoje jer su važne. Prvo Češka, koja igra lijepu odbojku, to smo vidjeli na njihovoj utakmici protiv Latvije. Moramo razmišljati pozitivno, atmosfera je odlična među djevojkama. Trudom i radom koje smo pokazali, mislim da možemo i Češku dovesti u nezgodnu situaciju."

Naše djevojke sutra igraju protiv Češke, a u subotu protiv domaćina turnira Latvija. Kvalifikacije se nastavljaju 14. maja turnirom u Zenici, nakon čega će dvije prvoplasirane selekcije izboriti plasman na EP.

Evropsko prvenstvo za odbojkašice održat će se u augustu, a domaćini su Hrvatska, Srbija, Bugarska i Rumunija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi