Finale 26. izdanja Svjetske lige u Rio de Janeiru

Brazilu uloga domaćina

Finale 26. izdanja Svjetske lige u Rio de Janeiru

Finalni turnir 26. izdanja Svjetske lige 2015. godine biće održan u Rio de Janeiru, saopštila je danas Svjetska odbojkaška federacija (FIVB).

Na završnom turniru nastupit će selekcija: Brazil, po dvije prvoplasirane selekcije iz A i B grupe i pobjednik II divizije.

Ukoliko Brazil osvoji jedno od prva dva mesta u A grupi, na finalnom turniru igrat i trećeplasirana selekcija iz A grupe.

U novoj sezoni Svjetske lige takmičit će se 32 selekcije podjeljene u tri divizije. 

Grupu A sa pored Brazila čine Srbija, Italija i Australija, ukoliko ispuni uslove takmičenja, dok se u grupi B nalaze se Rusija, Iran, SAD i Poljska. 

Interkontinentalna faza počinje 5. juna, a finalni turnir biće održan od 14. do 19. jula 2015. godine u Riju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.