Građevina lako u polufinale

UNSA ženska odbojkaška liga

Građevina lako u polufinale

U subotu, 23.06.2012. g. u dvorani Kulturno-sportskog centra Ilidža, sa početkom u 12.00 sati, odigrane su četvrtfinalne utakmice u UNSA ženske odbojkaške lige 2012.

Prva utakmica između Građevinskog fakulteta i Prirodno-matematičkog fakulteta nije odigrana radi nepojavljivanja igračica PMF, te se u dalji rang takmičenja plasirala ekipa Građevinskog fakulteta. Organizatori žale zbog ovakvih postupaka pojedinih fakulteta i nadaju se da se ovakve stvari neće više pojavljivati. 

Druga utakmica po rasporedu je bila između Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja i Fakulteta političkih nauka. Od samog početka napetosti i uzbuđenja nije manjkalo. U prvom setu borbenost i ozbiljnost se vidjela na obje strane, što je kulminiralo užarenom atmosferom u trećem setu. Nervoza je uzela veliku ulogu u odlučivanju pobjednika druge utakmice četvrtfinalnih parova, koja je završena rezultatom 2:1 u korist Fakulteta političkih nauka.

Nakon utakmice Nejra Džabija kapiten ekipe FPN-a je rekla: „Od samog početka utakmice osjećaja se napetost kako kod nas, tako i kod protivničke ekipe. Igralo se poen za poenom, bilo je neizvjesno do samoga kraja i treći set je bio odlučujući. Sve vrijeme smo pokušavale da ostanemo smirene i nismo dozvolile da nervoza i loše ponašanje protivnika utiće na nas i našu igru. Smatram da je ovo sigurno bila najkvalitetnija i najuzudljivija utakmica do sada. Zadovoljne smo što smo se plasirale u polufinale lige, te se u istom nadamo samo najboljem“.

Treća utakmica između Ekonomskog i Pedagoškog fakulteta je bila prava poslastica za sve ljubitelje odbojke. Tehničko-taktičke kombinacije na obje strane su sigurno potvrda da se radilo o dvijema jako kvalitetnim ekipama.“Ekonomistice” su i dalje nastavile trend dobre igre i tako slavile sa rezultatom od 2:0.

Minela Sačić iz ekipe Ekonomskog fakulteta je za naš portal rekla: „Četvrtfinalna utakmica donijela je mnogo ozbiljnijeg protivnika i mnogo više napetosti. Za protivnika smo imali mnogo kvalitetniju ekipu u odnosu na prethodne, tako da se vodila grčevita borba za svaki poen, što je igru činilo zanimljivijom i nama i publici. Zadovoljni smo igrom i onim što smo pokazali na terenu. Nadamo se da će polufinalne i finalne utakmice biti još mnogo kvalitetnije i zanimljivije i da će rezultat ići u našu korist. Obećavamo da ćemo nastojati dati svoj maksimum na terenu i priuštiti svim posjetiocima zanimljiv meč“.

Četvrta odigrana utakmica između Farmaceutskog i Medicinskog fakulteta završena je rezultatom 2:0 u korist “Farmacije”.

Nakon sumiranja svih rezultata, poznati su nam sljedeći polufinalni parovi:

1. Građevinski fakultet - Ekonomski fakultet

2. Fakultet političkih nauka - Farmaceutski fakultet

Finale kao i utakmica za treće mjesto odigrat će se u utorak, 02.07.2012. godine. Obje utakmice će se odigrati u KSC Ilidža, a ulaz za gledaoce je slobodan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.